9.8 C
Travnik

Teatar iskrenosti u Travniku / Večer sa Stefanom Simićem (FOTO)

„Teatar iskrenosti” naziv je književne večeri s pjesnikom Stefanom Simićem, koja se večeras održala u Travniku, tačnije na Tvrđavi Stari grad.
Riječ je o živom i neposrednom predstavljanju, ne samo autorovog književnog rada, nego i njegovog života. Kroz neprekidno smjenjivanje različitih formi, poezije, psihologije, ispovijesti, humora, pozorišta, Simić govori o vlastitim procesima umjetničkog stvaranja, i putevima koji vode do oslobođene ličnosti.

Stefan Simić rođen je 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013., treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016., “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu, a vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire. Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet s ljudskim likom.

Teatar iskrenosti u Travniku / Večer sa Stefanom Simićem (FOTO)
Teatar iskrenosti u Travniku / Večer sa Stefanom Simićem (FOTO) 3
Teatar iskrenosti u Travniku / Večer sa Stefanom Simićem (FOTO)
Teatar iskrenosti u Travniku / Večer sa Stefanom Simićem (FOTO) 4
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img