Sve spremno za predstojeću sezonu grijanja/ Unis-Energetika, podružnica Travnik potražuje preko tri miliona KM dugovanja

Unis-Energetika, podružnica Travnik spremna je za predstojeću sezonu grijanja. Kako je za travnik.ba kazao Enver Smajić, direktor Unis-Energetike, podružnica Travnik  u proteklom ljetnom periodu radili su na remontima i sanacijiama kvarova i  nedostataka koji su uočeni tokom prošle sezone grijanja.

“Remonti su realizovani u dvije faze, a ono što je karakteristika ove godine jeste da smo izvršili zamjenu jednog velikog cjevovoda i povećali profil na dionici koja je građena 1972. godine, a uložili smo cirka 450 hiljada KM,” kazao je Smajić.

Svjedoci smo problemi i poteškoća u radu rudnika u našoj zemlji, što se kako je kazao direktor Smajić odrazilo značajno i na proizvodnju uglja koja nije na zadovoljavajucem nivou, odnosno u skladu sa potrebama tržišta.

“Bilo je štrajkova, pojedini rudnici su smanjili proizvodnju, a imaju obaveze prema Elektroprivredi što nas dovodi u nepovoljniji položaj kada je u pitanju obezbjeđenje energenta. Sada plaćamo ugalj unaprijed da bi isti dobili. Zbog toga apelujem na građane da izmire svoje obaveze i dugovanja. Na današnji dan od građana  i privrednih subjekata potražujemo preko 3 miliona KM, zato smo počeli i sa isključenjima najvećih dužnika,” dodaje Smajić.

Cijenu grijanja diktira cijena energenta na tržištu, za sada promjena nema, stoga će korisnici Unis-Energetike u Travniku nastaviti plaćati ovu uslugu po istoj cijeni kao i predhodnih godina ( za domaćinstva cijena grijanja je 1,54 po kvadratu + PDV).

Dakle sve je spremno za pokretanje postrojenja i stavljanje sistema grijanja u funkciju. Tople radijatore građani Travnika mogu očekivati od 15. oktoba, a i ranije ukoliko bude zabilježen osjetan pad temperatura.  Sezona grijanja traje sve do 15. aprila.

 Iz Unis-Energetike su pozvali građane koji imaju zaostale, neplaćene račune iz proteklog perioda da izmire svoje obveze i tako doprinesu uspješnoj sezoni i kvalitetnom grijanju.

Unis-Energetika
Travnik.ba
Travnik.bahttps://travnik.ba/
Travnik.ba je najstariji travnički portal. Travnik.ba je web portal s vijestima i informacijama iz grada i općine Travnik.

Drugi upravo čitaju

(VIDEO) Dautović/ O fontani, Bosanskoj ulici, parkinzima…

Načelnik Općine Travnik iskoristio je lijepo proljetno vrijeme i...

Seid Memić Vajta

Seid Memić Vajta najveći je travnički pjevač, gitarist i...

(FOTO) Načelnik Dautović u posjeti preduzeću NoBil / Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u regiji

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine...

Večeras veliki zajednički iftar u Travniku

U Travniku će večeras biti održan veliki zajednički iftar,...

Učenici Medicinske škole Travnik paketićima obradovali osnovce

U ponedjeljak, 18. 04. 2022. godine, Osnovnu školu Travniku...

Možda vas zanima

Dautović razgovarao sa predstavnicima organizatora prvog “Vlašić Outdoor 2022” takmičenja

Načelnik općine Travnik, Kenan Dautović danas je razgovarao sa predstavnicima organizatora prvog Vlašić "Outdoor 2022" takmičenja u organizaciji Udruge EKO Galica, Biciklističkog kluba Napredak...

(FOTO/VIDEO) Grupa mladih “Mladi mjesec” organizovala “Tribinu o Poslanicima”

U prostorijama Centra za kulturu Općine Travnik u petak je održana “Tribina o Poslanicima”. Istu je organizovala grupa mladih "Mladi mjesec" koja djeluje kao sekcija...

Učenici iz Travnika boravili u Sjedinjenim Američkim Državama / Aldin i Danijal ponos MSŠ “Travnik”

U periodu od 15. aprila do 8. maja 2022. godine, učenici trećeg razreda Mješovite srednje škole “Travnik”, Aldin Lendo i Danijal Alibegović, boravili su...