0.8 C
Travnik

SSK “TARGET” poziva škole da osnuju školske sekcije sportskog streljaštva

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Sportski streljački klub TARGET, Travnik u cilju razvoja i popularizacije streljaštva kao olimpijskog sporta kod djece i mladih, uspješnog razvoja i odgajanja djece i mladih, poziva osnovne i srednje škole sa područja općine Travnik da u skladu sa svojim mogućnostima u saradnji sa SSK TARGET osnuju školske sekcije sportskog streljaštva.

SSK "TARGET" poziva škole da osnuju školske sekcije sportskog streljaštva
sekcije sportskog streljaštva

Sa školama koje se prijave na poziv SSK TARGET će sklopiti tehnički sporazum o saradnji kojim će se definisati odnosi, prava i obaveze strana potpisnica sporazuma.

SSK TARGET će za osnivanje i rad školskih sekcija sportskog streljaštva školama pružiti neophodnu stručnu, tehničku i materijalnu pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

Članovi školskih streljačkih sekcija, ukoliko se strane potpisnice sporazuma usaglase će imati prava nastupa na svim takmičenjima pod uslovima kao i punopravni članovi kluba.

SSK TARGET će školama koje pristupe projektu osnivanja školskih sekcija sportskog streljaštva pružiti tri opcije za rad sekcija:
a. Rad školske sekcije sportskog streljaštva u školskim prostorijama, sa opremom i materijalom koji osigura škola;
b. Rad školske sekcije sportskog streljaštva u prostorijama SSK TARGET, sa opremom i materijalom koji osigura škola;
c.  Rad školske sekcije sportskog streljaštva u prostorijama SSK TARGET, sa opremom i materijalom koji osigura SSK TARGET.


Nadamo se da će ovaj projekat polučiti rezultate, doprinijeti uspješnom razvoju i odgajanju djece i mladih, doprinijeti razvoju i popularizaciji streljaštva kao olimpijskog sporta, ali i razvoju i popularizaciji sporta i sportske kulture u cjelini na cjelokupnom području općine Travnik, pa i šire, poručili su.

Poziv je otvoren dana 08.12.2021. godine i ostaje otvoren do 01.09.2022. godine

- Oglašavanje -

Možda vas zanima