11.8 C
Travnik

Separator Aquafix za masti iz otpadnih voda

Uklanjanje ulja i masti iz otpadnih voda i dvorišta presudno je za zaštitu okoliša. To se mora učiniti prije ispuštanja vode u kanalizaciju kako bi se udovoljilo propisima. Međutim, različite industrije i primjene imaju različite koncentracije ulja i masti u svojim otpadnim vodama.

Kako znati koja je najbolja metoda za uklanjanje ulja i masti iz otpadnih voda? Ljudi često govore i o separatorima masti i o separatorima ulja. Koja je razlika između njih i zbog čega je separator Aquafix za masti je najbolji odabir, saznajte u nastavku teksta.

Što je separator Aquafix za masti?

Sadržaj članka (otvori)

Separator Aquafix za masti osnovni je oblik opreme za odvajanje masti i ulja iz vode. Oblikovan je poput kutije i uključuje:

  • Pregradnu ploču
  • Odjeljak za grube tvari
  • Područje razdvajanja

Pregradna ploča usporava protok vode i smanjuje turbulenciju. To omogućuje ispadanje grubih i krutih stvari u odjeljak za koji je predviđen za te tvari. Područje odvajanja omogućuje plutanje ulja na površinu vode.

Voda za ispuštanje crpi se iz otvora ispod površine, sprečavajući da se ulje prenese u kanalizaciju. Nastala otpadna voda uglavnom je čista od tvari i ulja.

Odjeljci za čvrste materije separatora masti moraju se redovito čistiti kako bi se spriječile začepljenja. Kao opće pravilo, očistite odjeljak kad dosegne 25 posto svog kapaciteta. Neki korisnici postavljaju vremenski raspored čišćenja, ovisno o kapacitetu objekta.

Što je separator Aquafix za ulje?

Separatori ulja su napredniji oblici opreme za odvajanje ulja od vode. Imaju unutarnje strukture koje olakšavaju vezivanje kapljica ulja zajedno.

Vrijeme zadržavanja vode unutar separatora puno je duže od onog za separatora masti, što omogućuje više vremena za odvajanje. To uzrokuje uklanjanje više ulja iz vodenog toka. Separatori ulja također imaju veće ocjene kapaciteta što znači da se mogu koristiti za mnogo veće protoke vode od separatora masti.

Separator Aquafix za masti iz otpadnih voda
Hauraton d.o.o.

Kako izabrati između separatora masti i separatora ulja

Separator Aquafix za masti obično se koristi u dijelovima gdje postoji mogućnost blokiranja. To uključuje komercijalne kuhinje i restorane u kojima se masni materijali mogu stvrdnuti u odvodnim vodovima.

Separatori za ulje koriste se u industrijskim okruženjima gdje postoji mogućnost da se nafta i drugi ugljikovodici prenesu u tok otpadne vode. Primjene uključuju autopraonice, rudarska mjesta, radionice, industrijska mjesta, benzinske stanice i proizvodna mjesta.

Searatori masti imaju primarnu funkciju uklanjanja masnih krutina iz otpadnih voda. Najčešće se koriste u komercijalnim kuhinjama ili sličnim aplikacijama.

Separatori za ulje imaju primarnu funkciju uklanjanja tekućeg ulja iz otpadnih voda. Najčešće se koriste u proizvodnji ili industriji.

Pored stvari koji nude Hauraton d.o.o., kao što su separatora tu su i kanalice za odvodnju. Prva stvar koju trebaš da znaš je da je na tržištu dostupno jako mnogo sistema za odvodnju, koji imaju različitu svrhu. Odvod kroz kanale jedna je od najčešćih vrsta odvodnih sistema koji se koriste i usluga je koja je tražena i za komercijalne i za stambene potrebe.

Odvod kanala ima široku paletu namjena koje vrijedi istražiti. Općenito, neka uobičajena područja u kojima je odvod kanala koristan uključuju prilaze, terase, vrtove, šetnice, palube bazena, travnjake, golf teren, parkirališta i druge primjene. Ako imate prostor koji može poplaviti, kanalice za odvodnju je nešto o čemu bi svakako trebali razmisliti.

Pored načina na koji se može koristiti, postoje i različite načinena koje se mogu instalirati. Prva je drenaža s prorezima, koja ima površinu koja sadrži proreze. Mnogi koriste odvodnu kanalizaciju ako se želi drenaža, ali i dalje žele zadržati estetiku koja drenažu čini neupadljivom.

Haruton d.o.o. i sve teče kako treba, i zaista kod ove kompanije je to tako. Prepustite svoje potrebe vrta u ruke profesionalaca i budte bez dodatnih briga.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima