27.8 C
Travnik

SBK / U svakom trenutku spremni za online nastavu

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi s virusom korona, pojedini kantoni se vraćaju ponovo na online nastavu. Iako je situacija teška i u Srednjobosanskom kantonu, djeca će i dalje ići u škole, piše portal Travnik.ba.

Prema riječima minstra obrazovanja Bojana Domića, radi se sve kako ponovo ne bi došli do stepena da škole budu zatvorene, ali to trenutno nije samo odluka ministarstva ili zdravstvenih instituacija, nego zavisi od više faktora. Iako je obrazovanje važan segment, zdravlje je puno važnije…

Ipak bitno je spomenuti da u školama na području SBK nije bio evidentiran veliki broj zaraženih, kako učenika tako i osoblja. Sve je to rezultat poštivanja mjera i dobre organizcije rada, kaže Domić.

Podsjetimo da je svakaš kola bila dužna razviti svoj plan organizacije i rada za vrijeme trajanja pandemije, na način i u skladu sa Preporukom Zavoda za javno zdravstvo FbiH. Ministarstvo obrazovanja, u suradnji s Kriznim štabom i dalje će pratiti epidemiološku situaciju i u tom kontekstu redovito vršiti izmjene.

Zbog veoma teške situacije još jednom je apelovano na roditelje da vode računa o simptomima kod djece, da upozoravanju i napominju djecu da nose maske i izbjegavaju veća okupljanja i zadržavanja u grupama.

Donošenje novih mjera, koje će imati posljedice po svako fizičko i pravno lice, još uvijek je moguće izbjeći ako budemo svi zajedno djelovali. Zato poštujte mjere i čuvajte zdravlje!

- Oglašavanje -

Možda vas zanima