10.8 C
Travnik

Rusmir Agačević: Puno je lakše zbog ljudskosti koju osjećamo i primamo od svih vas

Nakon što su Hrvatsku u posljednjih nekoliko dana potresli razorni zemljotresi, situacija se polako smiruje. Ostaje žal za poginulim građanima i velikom materijalnom štetom.

Sav svih strana građanima Hrvatske upućena je pomoć i poslane su riječi podrške u ovim teškim vremenima.

Travničanin Rusmir Agačević uputio je riječi zahvale svima, istićući da svaki poziv i svaka poruka puno znače.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

”Poštovani prijatelji, znanci i sve drage dobre osobe ! Naše SOS Dječje selo Lekenik dva put je bilo u epicentru zemljotresa.

U ovih 5 dana drame, i mi smo se stotinjak puta tresli, i 15 puta u ranim jutrima i hladnom mraku izlazili, bježali i sklanjali se u vozila parkirana u blizini.

Moja supruga je SOS mama, u kući je petero djece. Tu sam i ja kao SOS tata volonter. Tu je i nas pas Amigo. Mi smo u čvrstim i sigurnim kućama. Imamo struju, imamo agregat. Imamo grijanje.

Imamo i hrane… Ali sna, ali sigurnosti, ali bezbrižnosti i razigranosti nemamo.
U ovih 5-6 dana zemlja i nebo se tresu. Nekada duže, nekada kraće, nekada tiše, nekada dobro jače. Spavamo odjeveni i obučeni. Ne paničarimo.

Ali i ne lažemo. Strah nas je. Strah jednostavan i ljudski. Strah za živote.
Svaki vas poziv i svaka vaša poruka puno nam znače. Oko nas su skrseni i srušeni gradovi. Sa zemljom sravnjena zemlja. Ranjeni i poginuli. Oko nas je jad i tuga opipljiva na svakom koraku.

Kao da se crna zavjesa mraka iznenada spustila na sve nas u ovim krajevima. I suzu na oko nam izmakne vaši pozivi i vaše ponude za pomoć.

Nama, nama u ovom našem Dječjem selu puno je lakše zbog ljudskosti koju osjećamo i primamo od svih vas.

Hvala vam na brizi. Hvala vam na razumijevanju. U molitvama vašim i nas se sjetite. Uz vas smo sigurniji i mirniji. Uz vas smo ljudi koji se nadaju i u bolje dane vjeruju.”

Rusmir Agačević

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima