RECENZIJA SENDFOX – Naš novi omiljeni E-mail marketing servis

SendFox je proizvod koji je kreirala grupacija kompanija Sumo koja je već poznata po proizvodima AppSumo, KingSumo itd.

Toliko je mnogo različitih i fantastičnih mogućnosti marketinga putem e-maila, pa se pitamo šta je to što će ulazak novog proizvoda biti vrijednim provjere?

U ovoj recenziji istaći ću zašto mnoge svoje kompanije prebacujem na SendFox, te zašto biste trebali posvetiti svoju pažnju ovom proizvodu.

Preuzmi SendFox s AppSuma i nastavi čitati ( Klikni OVDJE)

SendFox prihvaća jednostavnost

SendFox se ne pokušava takmičiti sa MailChimpom, ConvertKitom, Aweberom itd, niti žele iste karakteristike kao ti servisi. Oni su odmah izjavili da neće imati iste karakteristike. Umjesto toga, SendFox prihvaća ono što je zaista najvažnije: sadržaj usluge i proširivanje vaše liste kontakata.

E-mail editor

Iako postoji mogućnost da ubacite lijepe slike u e-mail, zapravo ne postoji pravi alat za dizajniranje e-maila. Trenutno ne postoji čak ni HTML editor e-maila. Imate WYSIWYG editor – s mogućnošću da zalijepite nešto formatirano iz programa Word, Google Docs, itd., jer inače to je samo editor teksta.

sendfox simplicity
RECENZIJA SENDFOX - Naš novi omiljeni E-mail marketing servis

Studije pokazuju da se jednostavne e-mail poruke konvertuju jednako dobro kao i vrhunski dizajnirane poruke. Neka od najvećih imena na ovom prostoru šalju jednostavne tekstualne e-mailove sa par grafičkih elemenata. To je sve što vam zaista treba.

Međutim, ako želite koristiti vizualni uređivač poput MailChimp ili Constant Contact, onda SendFox nije alat za vas.

RECENZIJA SENDFOX – Sučelje

Sučelje u SendFoxu je, iskreno, osvježavajuće. Iako sam postao stručnjak za MailChimp i ConvertKit, sučelja su i dalje premoćna. SendFox doslovno ima 5 linkova na vrhu koji vode do 5 različitih stvari koje možete učiniti. To je to!

Zaista mi se sviđa jednostavan izgled. Kada otvorim SendFox, odmah mogu pisati e-mailove, nisam ometen niti pretrpan. To je uvijek vrlo ugodno iskustvo.

recenzija sendfox - naš novi omiljeni e-mail marketing servis

Automatizacija i važne karakteristike

Iako jednostavan u svojoj ponudi karakteristika i dizajnu, SendFox je dovoljno dobar da mi pruži sve što želim od  usluge e-maila.

Automatizacija e-maila

Automatizacija e-maila za mene je veoma važna karakteristika. Kada se neko pridruži određenoj listi iz prijave, želim mu poslati određeni e-mail. Kada stupe u interakciju s nečim u tom e-mailu, volio bih da ih mogu dodati na drugu listu i nastaviti slati automatizirane e-mailove. SendFox može učiniti sve te stvari!

sendfox drip marketing
RECENZIJA SENDFOX - Naš novi omiljeni E-mail marketing servis

Također možete stvoriti niz e-adresa koje se šalju u određenim intervalima. To se često naziva “drip marketing”.

RECENZIJA SENDFOX

SendFox nema naprednije ili robusnije funkcije koje biste pronašli u nečemu poput ConvertKit-a. Nećete pronaći nikakve integracije sa vašom web lokacijom niti nadzirati radnje kolačićima itd. Automatizacija se jednostavno zasniva na vremenu ili na načinu korištenja e-maila (klikovi, otvaranja itd.).

Kontakti se računaju prema vašoj kvoti samo jednom

U SendFoxu postoji zaista samo jedan način da korisnika označite, segmentirate ili kategorizirate, a to je dodavanjem na liste. Kod nekih e-mail provajdera kontakt se računa više puta prema vašoj kvoti kontakata ako su na više lista. U SendFoxu korisnik može pripadati bilo kojem broju lista, a ipak se računa samo jednom.

https://www.convology.com/wp-content/uploads/2019/09/senfox-email-list-options.jpg
RECENZIJA SENDFOX - Naš novi omiljeni E-mail marketing servis

Mada ovo tehnički zadovoljava moju želju da podijelim svoju listu korisnika na osnovu njihovih interesa, ipak bih radije prvo označio korisnike, a zatim im poslao e-mail. Mislim da se u ovom trenutku radi isključivo o semantici – lista ili oznaka ne čine razliku u funkcionalnosti.

RECENZIJA SENDFOX – Više domena / preduzeća na jednom računu

Najveća karakteristika koja me gurnula preko ruba i natjerala da se prebacim na SendFox je mogućnost slanja s bilo kojeg broja domena. Moj SendFox račun nije vezan samo za Convology. Mogu da imam liste i za poslove svoje supruge i za druge poslove! Svaki se e-mail i automatizacija šalju s bilo koje adrese e-maila koju navedem (a mogu potvrditi i te domene).

Iako to nije nešto što planiram raditi previše često (jer bi postalo pretrpano i zbunjujuće), ipak je moguće. A mnogo je jeftinije nego imati više marketinških računa.

SendFox se integrira sa Zapierom

Iako ne koristim Zapier ni sa jednom od svojih usluga e-maila, vi biste mogli! SendFox se integrira sa Zapier-om i radi gotovo sve što želite.

Odredišne ​​stranice i obrasci

Dvije funkcije koje vrijedi spomenuti (inače jedine funkcije osim slanja e-maila) su odredišne ​​stranice i obrasci koje možete stvoriti. Jednostavni su, ali obave posao. Ako ste kreator sadržaja isključivo na Youtubeu ili Instagramu, možda nemate web lokaciju. To može predstavljati problem ako želite razvijati listu kontakata e-maila, ali ne i ako imate SendFox. Jednostavno možete stvoriti odredišnu stranicu koja je u potpunosti brendirana vama.

sendfox landing pages
RECENZIJA SENDFOX - Naš novi omiljeni E-mail marketing servis

Ako već nemate način da prikupite potencijalne kupce na svojoj web lokaciji, možete jednostavno koristiti obrasce za ugradnju iz SendFoxa. Oni se mogu u potpunosti prilagoditi CSS-u. I da, SendFox izvrsno funkcionira s Thrive Leads!

RECENZIJA SENDFOX – Pristupačna, doživotna ponuda

Trenutno SendFox ima LIFETIME (doživotni) ugovor na AppSumo. Za samo 49 dolara možete imati do 5000 kontakata na neograničenom broju lista. Možete imati zalihu kodova za više kontakata. Kupio sam doživotni ugovor na proizvod koji su imali u Alpha / Beta-i i nisam požalio ni jednom zbog te kupovine. Kao što vidite, jako mi je drag SendFox.

Prestanite trošiti $ 15, 75, 150 USD mjesečno za slanje e-mailova! To je jedna manje pretplata zbog koje moram brinuti.

Preuzmi SendFox s AppSuma (Klikni OVDJE)

recenzija sendfox - naš novi omiljeni e-mail marketing servis

Možda vas zanima

Počeo je Security Excellence Hackathon – eminentni stručnjaci_kinje cyber...

Security Excellence Hackathon počeo je danas u Sarajevu. Radi se o dvodnevnom događaju koji kombinuje takmičarski i edukativni segment, a posvećen je razvoju cyber...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o. koja nudi svoje usluge na web...

Večeras u Travniku predstavljanje knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“ 

Večeras u 18 sati u Centru za kulturu općine Travnik održat će se promocija knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora prof.dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc....

Na Vlašiću se gradi vjetroelektrana vrijednosti 91 milion eura

Na Vlašićkoj visoravni uskoro će biti izgrađena vjetroelektrana snage 50 MW, a vrijednost projekta je oko 91 milion eura. EIB Global, finansijski ogranak Evropske investicijske...

Drugi čitaju

Plivska jezera

Zašto posjetiti Plivska jezera u Jajcu? Plivska jezera u Jajcu imaju kristalno čistu vodu što je dovoljan razlog da posjetite ovu bosanskohercegovačku ljepotu. Okružena prirodnim krajolikom...

Sulejmanija Šarena džamija Travnik

Sulejmanija Šarena džamija je vezana je za urbani razvoj grada i imena značajnih vakifa, od kojih su dva nosila vezirsku titulu. Na mjestu Šarene džamije...

Tvrđava u Jajcu

Bajkovita Tvrđava u Jajcu Da li znate po čemu je posebna Tvrđava u Jajcu? Ima dosta toga što nije poznato mnogima, a što se veže...

Popularne znamenitosti u Travniku

Popularne znamenitosti u Travniku se moraju posjetiti. Uvjerite se u kulturu, tradiciju i historiju vezirskog grada smještenog u srcu Bosne. Među popularne znamenitosti u...

Vodopad Plive u Jajcu među najljepšim na svijetu

Jajce - Kraljevski grad Vodopad Plive u Jajcu morate doživjeti. Iskustva mnogih kažu da najviše vole doći blizu vodopada, osjetiti kapljice vode, upijati nevjerovatan prizor...

Valentina Vavra – Svjetska prvakinja u plesu

Valentina Vavra, rođena 11. oktobra 1996. godine u Travniku. Svjetska je prvakinja u argentinskom tangu zajedno sa kolegom Vedranom Marčetom, a laskavu titulu su...

Preminuo Dorian Lekić

Ukop će se obaviti sutra u 17:00 sati na groblju Sv. Marko - Jardol. Porodici iskreno saučešće...