12.3 C
Travnik

Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je općinu Travnik gdje je s načelnikom općine Kenanom Dautovićem održao sastanak i potpisao dva ugovora za izgradnju putne infrastrukture.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/490328345512310

– Radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju dva putna pravca. To su projekti koje je Općina kandidirala na javne pozive Ministarstva. Izgradnja puta uvijek donosi i nove mogućnosti za stanovnike tih naselja. Travnik ima važan historijski značaj. Raznovrsnost i bogatstvo kulturne baštine svjedoče da je Travnik bio i ostao mjesto gdje se susreću četiri religiozna, kulturna i civilizacijska toka – kazao je Ramić.

Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca
Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca 4

Realizacija potpisanih ugovora će biti završena do kraja godine, čime će biti riješen dugogodišnji problem nekoliko travničkih naselja. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 110.000 KM.

Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca
Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca 5

– Nastavljamo dobru saradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Danas smo razgovarali i o drugim načinima saradnje, pogotovo kada se radi o izgradnji infrastrukture u mjestima gdje je ostvaren povratak. Izgradnjom ova dva putna pravca bit će omogućen lakši i brži dolazak u nekoliko naselja, a u isto vrijeme značajno će doprinijeti i razvoju Općine – istakao je načelnik Dautović.

Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca
Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca 6

Ramić je na Šehidskom mezarju i spomen-obilježju herojima 7. Korpusa Armije Republike BiH položio cvijeće i odao počast šehidima i poginulim borcima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Fena

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima