Prvi put u Travniku “NOĆ MAŽORETA”

PS “MAYA”- Educational Center po prvi put organizuje “NOĆ MAŽORETA” u Travniku.

Dva dana edukacije, druženja, razmjene iskustava i novih koreografija predvodit će državne prvakinje u mažoretu iz Novog Travnika i Kiseljaka, Nikolina Lukić i Iva Kvasina. Pored edukacije, planirano je druženje djevojaka i mažoret timova.

“NOĆ MAŽORETA” održat će se petak i subotu, 28. i 29. januara/siječnja 2022. godine u Travniku, u prostorijama PS “Maya”, Aleja konzula bb.
(Petak od 17:00-21:00h, subota od 10:00-21h.)

Prvi put u Travniku "NOĆ MAŽORETA"
NOĆ MAŽORETA

Radi se o Projektu koji ima za cilj da kreira identitet travničkog mažoreta kao predstavnica Travnika. Mažoret je dio kulture koja utječe na ponašanje, stavove, bonton, vrijednosti, te kroz isti se želi pomoći u izgradnji mlađih naraštaja.

Mažoret je vrsta umjetnosti koja ima svoja specifična pravila, načine, tehnike i sam identitet tima. Obično se gradi odjećom, uniformama koje predstavljaju obilježje grada, sredine, države i zahtijeva mnogo ulaganja. Presretne smo što imamo priliku surađivati sa Novim Travnikom i Kiseljakom. Hvala Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta SBK/KSB što su prepoznali ovu ideju i podržali je.” – poručili su iz PS “Maya” tima.

“Važno nam je da razmjenjujemo iskustva, naučeno i stvaramo novu mrežu koja spaja, a ne razdvaja mlade ljude. Učimo ih kroz primjere dobre prakse da izrađuju sebe, te kvalitetno koriste svoje vrijeme odrastanja.”- poručile su trenerice Nikolina i Iva.

Djevojke smatraju da je ovaj korak idealna prilika za kreiranje i Mažoret Festivala u Travniku koji je uvijek imao tradiciju spajanja glazbe i pokreta, kao i podizanje svijest o ovoj umjetnosti i u drugim gradovima Srednjobosanskog kantona.

Travnik.ba
Travnik.bahttps://travnik.ba/
Travnik.ba je najstariji travnički portal. Travnik.ba je web portal s vijestima i informacijama iz grada i općine Travnik.

Drugi upravo čitaju

(FOTO) Načelnik Dautović u posjeti preduzeću NoBil / Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u regiji

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine...

Učenici Medicinske škole Travnik paketićima obradovali osnovce

U ponedjeljak, 18. 04. 2022. godine, Osnovnu školu Travniku...

Seid Memić Vajta

Seid Memić Vajta najveći je travnički pjevač, gitarist i...

Važna obavijest iz Mjesne zajednice Centar

Na Facebook stranici Mjesne zajednice Centar objavljena je važna...

Vozači oprez/ Saobraćajna nezgoda na ulazu u Travnik

Saobraćajna nezgoda dogodila se na ulazu u Travnik što...

Možda vas zanima

Travnik/ Sutra prekidi u napajanju el. energijom

Kako je najavljeno iz Službe za odnose sa javnošću i informisanje kupaca  Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, suta,20. maja, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći će...

(FOTO) POKAZNA VJEŽBA / Vatrogasci, hitna i policija pod rotacijom stigli na pumpu u Travniku

Vatrogasno vozilo pod rotacijom danas je velikom brzinom stiglo na benzinsku pumpu koja se nalazi u ulici Šehida u Travniku. Potom je stiglo i...

Uskoro „Dani dijaspore“ u Travniku i veliki koncert Halida Bešlića

Prva kulturno-zabavna i sportska manifestacija „Dani dijaspore“ bit će održana u periodu od 31.07. do 07.08.2022. godine u Travniku. Manifestacija Dani dijaspore se održava u...