9.8 C
Travnik

Predstavljanje “Gender” klupe u utorak u Travniku

Regionalna nevladina mreža Inicijativa za šumarstvo i okoliš – fea, potpomognuta od strane Danske agencije za međunarodni razvoj (DANIDA) i nezavisne asocijacije danskih civilnih organizacija (CISU) odlučila je započeti kampanju podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti i klimatskim promjenama pod nazivom „Žene održavaju šume – održivost kroz jednakost“ ili womensustain.

Pomenuta međunarodna kampanja šalje poruku da su potrebne kompetencije i rad
muškaraca i žena kako bismo pobijedili klimatske promjene i osigurali održivost šuma. Ovo je posebno bitna poruka za sektor šumarstva u kojem su se tradicionalne patrijarhalne društvene norme zadržale do danas i gdje je učešće žena veoma nisko. Šume su temeljna komponenta u preokretanju negativnog efekta klimatskih promjena, a drveće je najbolja tehnologija za upijanje ugljika iz atmosfere. Samo se postizanjem ravnoteže, kada i muškarci i žene daju doprinos svojim radom, možemo boriti da šume postanu pobjedonosni alat protiv
klimatskih promjena.

Osnovna aktivnost kampanje je postavljanje „Gender“ klupe na gradskom trgu u Travniku, koja će svojim vješto dizajniranim i vizuelno privlačnim izgledom svakodnevno skretati pažnju korisnicima na značaj pomenutih tema. „Ostavite mjesta i za žene“ samo je jedna od poruka koje klupa nosi, a među ugraviranim porukama, bit će moguće pronaći i QR kod putem kojeg će korisnici moći pristupiti istoimenoj publikaciji 1 proizvedenoj u okviru ove kampanje podizanja svijesti.


Istovremeno, #womensustain kampanja poklanja građanima Travnika svojevrsno mjesto za odmor i poziva žene da se opredijele za karijeru u šumarskom sektoru. Poseban značaj kampanje ogleda se u nastojanju da ovakvom vrstom aktivnosti doprinose ispunjenju UNovog cilja održivog razvoja broj pet – rodna ravnopravnost…

Predstavljanje Gender klupe zakazano je za utorak, 22.06.2021. godine na gradskom trgu u Travniku i realizirat će se uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku
Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku 5
Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku
Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku 6
Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku
Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku 7
Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku
Predstavljanje "Gender" klupe u utorak u Travniku 8
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img