15.8 C
Travnik

Predstava „Hadžera“ proglašena najboljom predstavom za 2020. godinu

Predstava “Hadžera”, u produkciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“, je proglašena najboljom predstavom za 2020. godinu, koju tradicionalno dodjeljuje Javna ustanova „Centar za kulturu općine Travnik“.

Performans „Hadžera“ predstavlja spoj glume, plesa i muzike, te prikazuje dijagonalu stradanja naroda s naših prostora, koja se mogu preslikati u bilo koji dio svijeta koji je preživio strahote rata.

Autor teksta je Kasim Ćustović, režiju potpisuje Riad Ljutović, a dramatizaciju teksta Džejna Hodžić. Glavne uloge igraju Merima Lepić Redžepović i Vanesa Glođo.

Predstava je premijerno izvedena u julu 2020. godine, na godišnjicu genocida u Srebrenici.

U  kategoriji za najbolju predstavu za prošlu godinu su također bili nominirani „Kakva ti je žena, takav ti je život“, komedija-autor i izvođač: Dragan Marinković Maca, “Hoćemo l’više“, predstava za mlade i odrasle-produkcija: Udruženje dramskih umjetnika „Altteatar“, „Šapat šume“, baletna predstava-produkcija: Muzički atelje u BiH, „Onomatobleja“, satirična predstava: produkcija OKC „Abrašević“…, saopćila je Press služba Općine Centar Sarajevo.

Fena

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima