19.8 C
Travnik

Poziv na obrazovnu dijalošku platformu srednje Bosne

Poziv na obrazovnu dijalošku platformu : „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ Travnik i okolne opštine (Jajce, Novi Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf, Vitez…)

U četvrtak (5.11.2020. godine) Genesis Project organizuje obrazovnu dijalošku platformu: : „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ za učesnike iz Travnika i okolnih opština (Jajce, Novi Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf, Vitez, itd.).

Tema diskusije je predstavljanje rezultata međunarodnog testiranja PISA 2018 gdje je Bosna i Hercegovina zauzela 62. mjesto od 79 zemalja učesnika. Planirano je da se, kroz predavanje i diskusiju približe ciljevi i značaj međunarodnih obrazovnih testiranja, te pobliže objasni šta znače rezultati koje je naša zemlja postigla na PISA 2018 testiranju.

Želja nam je da, kroz diskusiju, zajednički identifikujemo šta se može učiniti na nivou pojedinca, škole i lokalne zajednice kako bismo održali rezultate koju su bili visoki i popravili one koji su bili lošiji. Posebno ćemo se osvrnuti na rezultate u kontekstu trenutnih izazova sa kojima se obrazovanje susreće za vrijeme pandemije.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, obrazovna dijaloška platforma biće organizovana onlajn, putem aplikacije Zoom u četvrtak, 5.11.2020. s početkom u 13:00h.

Svoj dolazak možete da potvrdite tako što ćete na sledećem linku popuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/9w5XPuWvpH4mQgZk7, s napomenom da je broj mjesta ograničen i da će se lista učesnika sastavljati po redu prijavljivanja.
Nakon popunjavanja obrasca biće vam proslijeđen dnevni red i link putem kojeg se možete uključiti na Zoom platformu.

Obrazovnu dijalošku platformu vode prof. dr Dženana Husremović, doktor psiholoških nauka, vanredna profesorica, Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu i doc. dr Ivana Zečević, doktor psiholoških nauka, Filozofski fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci.

S obzirom da nam je jako važno da imamo što je više moguće učesnika iz Travnika, spremnih da nauče nešto novo ali i da prodiskutuju izazove s kojima se susreću, molimo vas da prihvatite naš poziv i registrujete se za učešće na platformi u četvrtak.

UNICEF BiH i Genesis Project, uz donatorsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, implementiraju program „Pravednije društvo: Promocija društvene povezanosti i različitosti u BiH (Dijalog za budućnost 2)“, čiji sastavni dio je i obrazovna dijaloška platforma.

Unaprijed Vam hvala na prihvatanju našeg poziva. Detaljnije informacije o projektu obrazovnih dijaloških platformi možete da pročitati na sledećem LINKU

Za sve dodatne informacije i pitanja možete se obratiti na adresu [email protected] ili na broj telefona 066 315 545, Lana Lugonja, projektni asistent.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima