Pogledajte najnovije odluke Vlade SBK

Vlade SBK održala je sjednicu u četvrtak,18. 5. 2023. godine u Travniku, ovo su zaključci

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada SBK je dala saglasnost direktoru ŠPD „Šume Središnje Bosne/ Srednjobosanske šume“ d.o.o. Donji Vakuf za potpisivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u ŠPD „Šume Središnje Bosne/ Srednjobosanske šume“ d.o.o. Donji Vakuf, sa predstavnicima sindikata radnika navedenog društva. Kolektivnim ugovorom o pravima i obavezama poslodavca i radnima u ŠPD „Šume Središnje Bosne/ Srednjobosanske šume“ d.o.o. Donji Vakuf, uređuju se međusobna prava, obaveze i odgovornosti radnika i poslodavca, koje proističu iz rada i po osnovu rada, međusobni odnosi ugovornih strana, rad Sindikata, postupak izmjena i dopuna ovog Kolektivnog ugovora i druga pitanja od značaja za radnike i poslodavca, odnosno prava i obaveze ugovornih strana koje su zaključile ovaj Kolektivni ugovor.

Vlada SBK je prihvatila Izvještaj o radu Agencije za privatizaciju za 2022. godinu

Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:

  • Odluka o dodjeli ugovora po javnom pozivu za odabir banaka za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope ili profitne marže od strane Ministarstva privrede za privredna društva i obrtnike koji imaju sjedište na području Srednjobosanskog kantona. Ugovor se dodjeljuje: Bosna Bank International d.d. Sarajevo iznos od 200.000,00 KM i UniCredit Bank d.d. Mostar iznos od 100.000,00 KM.
  • Odluka o raspodjeli sredstava sa pozicije „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima u oblasti obnovljivih izvora energije – fotonaponske elektrane“ u ukupnom iznosu od 250.000,00 KM. Sredstva će se raspodijeliti u skladu sa dostavljenim prijedlogom Ministarstva prirede.

Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je predložila, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:

– Odluka o izdvajanju sredstava Općini Travnik za dodjelu finansijske pomoći za saniranje štete nastale uslijed požara na stambenim objektima u ukupnom iznosu od 4.000,00 KM.

– Odluka o izdvajanju sredstava Općini Jajce za dodjelu finansijske pomoći za saniranje štete nastale uslijed požara na stambenom objektu u vlasništvu Drage Radić u iznosu od 5.000,00 KM.

– Odluka o izdvajanju sredstava Općini Kiseljak za dodjelu finansijske pomoći za saniranje štete nastale uslijed požara na stambenom objektu u vlasništvu Mate Puljića u iznosu od 5.000,00 KM.

– Odluka o izdvajanju sredstava Općini Bugojno za dodjelu finansijske pomoći za saniranje štete nastale uslijed požara na stambenom objektu u vlasništvu Mirze Basare u iznosu od 200,00 KM.

-Odluka o izdvajanju sredstava Općini Bugojno za dodjelu finansijske pomoći za saniranje štete nastale uslijed požara na stambenom objektu u vlasništvu Ramiza Memića u iznosu od 1.500,00 KM.

Kantonalna uprava za branioce je predložila, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava za izgradnju i uređenje spomen obilježja u ukupnom iznosu od 110.000,00 KM. Sredstva će se rasporediti u skladu sa dostavljenim prijedlogom Kantonalne uprave za branioce.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta, dala slijedeće saglasnosti:

– Saglasnost za pokretanje postupka za nabavku roba i usluga za SŠ „Kreševo“ Kreševo, predmet: nabavka materijala za popravak i održavanje zgrada; procijenjena vrijednost nabavke: 2.564,11 KM bez PDV-a; predmet: Fotografske usluge; procijenjena vrijednost nabavke: 3.418,81 KM bez PDV-a; predmet: usluge sistematskog pregleda djelatnika; procijenjena vrijednost nabavke: 1.709,41 KM bez PDV-a; predmet: usluge medija; procijenjena vrijednost nabavke: 1.709,41 KM bez PDV-a; predmet: računovodstvene usluge; procijenjena vrijednost nabavke: 683,76 KM bez PDV-a;

– Saglasnost za pokretanje postupka za nabavku roba i usluga za OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Novi Travnik, predmet: prijevozne usluge; procijenjena vrijednost nabavke: 2.137,00 KM bez PDV-a

Prihvaćen je i Izvještaj načelnika Općine Busovača o utrošku doniranih sredstava za saniranje štete od grada, a na prijedlog Kantonalne uprave za civilnu zaštitu.

Ministarstvo finansija je predložilo, a Vlada SBK donijela  Odluku o preraspodjeli sredstava u Budžetu SBK za 2023. godinu, kojom se dozvoljava preraspodjela sredstva između Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta i KŠC „Petar Barbarić“ Travnik – Osnovna škola i KŠC „Petar Barbarić“ Travnik – Gimnazija u iznosu od 10.000,00 KM.

Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:

  • Odluka o raspodjeli interventnih sredstava sa pozicije „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – za učešće na sajmovima i izložbama“ Budžeta SBK za 2023. godinu u iznosu od 4.000,00 KM. Sredstva se izdvajaju za sufinansiranje troškova odlaska na sajam po zahtjevu korisnika „VITEZ STAN“ d.o.o. Vitez.
  • Odluka o raspodjeli interventnih sredstava sa pozicije „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – za učešće na sajmovima i izložbama“ Budžeta SBK za 2023. godinu u iznosu od 10.000,00 KM. Naznačena sredstva izdvajaju se poljoprivrednom proizvodnom i prometnom društvu „Poljorad“ d.o.o. Turbe – Travnik za sufinansiranje troškova kooperanta odlaska na Sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Vlada SBK je dala saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova za pokretanje postupka javne nabavke za unutrašnje uređenje zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u ukupnoj vrijednosti od 472.433,00 KM.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:

  • Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za poticaje poljoprivredi (primarna poljoprivredna proizvodnja) za 2023. godinu u ukupnoj vrijednosti od 1.836.577,00 KM.
  • Odluka o izdvajanju sredstava za sufinansiranje izgradnje novog vodovoda u mjestu Slatina Donji Vakuf u iznosu od 8.000,00 KM. Sredstva će se doznačiti Udruženju građana „Slatina“, Donji Vakuf.
  • Odluka o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi u 2023. godini u ukupnom iznosu od 18.500,00 KM. Sredstva će se raspodijeliti u skladu sa dostavljenim prijedlogom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova je predložilo, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:

  • Odluka o raspodjeli i izdvajanju sredstva iz Kapitalnih transfera pojedincima za poticaje povratku prognanika, obnovi i razvitku u ukupnom iznosu od 24.000,00 KM. Sredstva će se raspodijeliti u skladu sa dostavljenim prijedlogom Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova.
  • Odluka o raspodjeli i izdvajanju sredstva iz Kapitalnih transfera neprofitnim organizacijama za poticaje povratku prognanika, obnovi i razvitku u ukupnom iznosu od 101.000,00 KM. Sredstva će se raspodijeliti u skladu sa dostavljenim prijedlogom Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova.

Na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlada SBK je donijela slijedeće odluke:

– Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova za pokretanje postupka za nabavku usluga ljekarskih pregleda za potrebe MUP-a u procijenjenoj vrijednosti od 5.999,00 KM bez PDV-a.

– Odluku o davanju suglasnosti za pokretanje postupka javne nabavke usluga testa na droge za polaznike akademije u procijenjenoj vrijednosti od 5.999,00 KM bez PDV-a.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Možda vas zanima

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ boravio u posjeti društvima...

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Bosne i Hercegovine, prof. dr. Sanjin Kodrić, u utorak, 5.12., boravio je u posjeti društvima u Travniku i Srednjobosanskom...

Usvojen Nacrt budžeta Općine Travnik

Prva vanredna sjednica Općinskog vijeća Travnik održana je danas a jednoglasnom odlukom vijećnika usvojen je Nacrt budžeta Općine Travnik za 2024. godinu u iznosu...

Počeo 12. Acoustic Fest Travnik

Sinoć u Centru za kulturu općine Travnik svečano otvoren je 12. Acoustic Fest Travnik. 12. Acoustic Fest Travnik otvorio je muzičar Kenan Mačković. Kasnije...

GS-Tvornica mašina Travnik dobila nagradu “Energy Globe Award”

U organizaciji ureda Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade, sinoć je u hotelu Evropa uručena nagrada „Energy Globe Award“ za električno vozilo GS-Tvornice mašina Travnik. ENERGY GLOBE...

Drugi čitaju

Najpoznatiji Travničani

Najpoznatiji Travničani je stranica sa listom najpoznatijih ljudi u 500. godina dugoj historiji Travnika. Ovaj idiomski poredak stvari u Travniku izgleda da počiva na prevelikoj...

Travnik Kratka historija – 150 godina glavni grad...

Travnik Kratka historija - Najbolje geografsko određenje ove varoši i čaršije pripisuje se znamenitom glumcu travničkoga porijekla Josipu Pejakoviću koji primjećuje da se Sarajevo,...

Turističko-informativni centar Općine Travnik

Grad Travnik, kao turistički važno središte svakodnevno pohode mnogobrojni turisti, domaći i strani, stoga smo u 2011. godini osnovali Turističko-informativni centar Općine Travnik, kako...

Sulejmanija Šarena džamija Travnik

Sulejmanija Šarena džamija je vezana je za urbani razvoj grada i imena značajnih vakifa, od kojih su dva nosila vezirsku titulu. Na mjestu Šarene džamije...

Popularne znamenitosti u Travniku

Popularne znamenitosti u Travniku se moraju posjetiti. Uvjerite se u kulturu, tradiciju i historiju vezirskog grada smještenog u srcu Bosne. Među popularne znamenitosti u...

Najbolji Kineski Sajtovi Za Online Kupovinu

Veliki broj sajtova izgleda kao da je isti, svaka firma nudi sličnu robu, ali koji su najbolji kineski sajtovi za online kupovinu?

Junak umire jednom, kukavica hiljadu puta/ Na današnji...

Na današnji dan, 25. oktobra 1992. godine, prije 28 godina, preminuo je major Mihajlo Petrović. "Ja sam major Mihajlo Petrović. Stavljam se na raspolaganje...