Počela provedba projekta o prevenciji i sprječavanju nasilja u porodici

- Advertisement - Počela provedba projekta o prevenciji i sprječavanju nasilja u porodici

Počela provedba projekta o prevenciji i sprječavanju nasilja u porodici
U sklopu Projekta „Jačanje ljudskih resursa multisektorskog tima o preventivnom djelovanju u cilju sprečavanja nasilja u porodici“ koji se realizuje u okviru sporazuma Gender Centra FBIH, Agencije za ravnopravnost spolova BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice,a uz finansijsku pomoć USAID-a održani su sastanci sa predstavnicima mjesnih zajednica općine Novi Travnik.

Nosilac ovog projekta je Centar za socijalni rad Novi Travnik a cilj je bio kroz radionice upoznati savjete mjesnih zajednica o prevenciji i sprečavanju nasilja u porodici kao i razbijanje stereotipa i predrasuda o ovoj problematici.
Predavači su predstavnicima mjesnih zajednica približili problematiku nasilja u porodici bazirajući se na zakonskim odredbama koje tretiraju ovu oblast a prezentirani su načini postupanja Centra za socijalni rad u slučaju prijave, obrade i zaštite žrtve nasilja. Poseban naglasak stavljen je na potrebu multisektoralnog djelovanja svih aktera koji se bave slučajevima nasilja u porodici.

Posebno je dodatno skrenuta pažnja na obavezu svakog građanina da prijavi naselje za koje ima saznanje a osobito kada je riječ o eventualnom nasilju kojem su izložena djeca.

U cilju upoznavanja građana sa problemima nasilja u porodici izrađeni su promo letci koji će biti distribuirani u široj lokalnoj zajednici.

- Oglašavanje -
Počela provedba projekta o prevenciji i sprječavanju nasilja u porodici

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

VLAŠIĆ / Obilježena planinarska staza Konjska – Devečani

Za vikend je provedena volonterska akcija obilježavanja planine Vlašić planinarskom signalizacijom. Tom prilikom obilježena je planinarska staza Konjska - Devečani, piše portal...

Staša Dukić – najbolja mlada glumica

Staša Dukić rođena je 10. oktobra 1989 u Travniku, gdje završava osnovnu i srednju školu, piše portal Travnik.ba Tokom...

Sanja Babić Đulvat – profesorica, pjesnikinja i romanospisateljica

Sanja Babić Đulvat rođena je 26. marta 1965. godine u Travniku. Po zanimaju je profesorica, pjesnikinja i romanospisateljica, piše portal Travnik.ba.

TURBE-KOMAR-GUČA GORA / Najavljeni prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 25.10.2020 (nedjelja) i 26.10.2020 (ponedeljak) zbog...