-8.2 C
Travnik

Peto izdanje travničke petice čekat će „bolje dane“

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Iako se situacija izazvana pandemijom covid-19 polako normalizira, i dalje moramo biti odgovorni i poštovati preporuke nadležnih službi, kako bismo sačuvali svoje i zdravlje ljudi iz našeg okruženja.

Na posljednjoj travničkoj noćnoj utrci bilo je rekordnih 1.500 takmičara i više od 5.000 gledatelja, koji se, u sadašnjoj situaciji ne mogu okupiti, a bez tolikog broja njih, travnička petica ne bi bila prepoznatljiva.

Stoga su organizatori odlučili zaštititi zdravlje malih i velikih trkača, njihovih najbližih, gledatelja koji vjerno prate svaku našu utrku, i sa petim izdanjem travničke petice sačekati „bolje dane“, dane kada će se moći okupiti u velikom broju – i trkači i gledatelji – i svi zajedno učiniti Travnik noćnu utrku onim što ona jeste – najveća mala utrka u BiH.

Trčanje ne zahtijeva mnogo, a donosi nam brojne benefite, zato ga toliko i volimo. Mi nastavljamo trčati i vas pozivamo da učinite isto, a već planiramo peto izdanje „Travnik noćne utrke“, koje ćemo jednostavno morati učiniti najboljim do sada, poručili su.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima