-9.2 C
Travnik

Pacijenti na covid odjelu TBC bolnice / Pokajali smo se što se nismo vakcinisali

Epidemiološka situacija u Srednjobosanskom kantonu pogoršava se u zadnjih desetak dana.

Cijepljenje stanovništva ne ide najboljim tempom, a u Bolnici za plućne bolesti u Travniku kažu kako od 20-tak hospitaliziranih pacijenata zaraženih covidom nitko nije cijepljen.

“Mi u bolnici imamo 20-tak pozitivnih pacijenata prosječno. Mogu reći praktično to su svi oni koji nisu cijepljeni. Bilo je nekoliko cijepljenih pacijenata u zadnjih mjesec dana, ali oni su zaista imali blaže kliničke slike i puno brže su završili liječenje”, rekao je ravnatelj Bolnice za plućne bolesti Travnik dr. Emir Abdulović.

Pacijenti s kojima je razgovarao Fenin novinar kazali su kako su pogriješili što su nasjeli na priče kako nema koronavirusa te da se kaju što se nisu na vrijeme cijepili.

Cjepiva su, pak, kaže županijski ministar zdravstva Anto Matić, građanima dostupna.

“Mi smo od početka pandemije dobili oko 70.000 cjepiva, u jednoj dozi imamo cijepljenih 45.000 osoba, a nešto više od 22.000 osoba cijepljeno je s obje doze. Cjepiva ima, prema informacijama Federalnog zavoda za javno zdravstvo, trenutno ima neraspoređenih 860.000 cjepiva. Imamo i Astra Zenecu kojoj brzo ističe rok”, kazao je ministar Matić.

FENA

DRUGI UPRAVO ČITAJU