11.8 C
Travnik

(VIDEO) OV Travnik/ Potrebno 9 miliona za nastavak izgradnje Srednjoškolskog centra

U Travniku je danas održana 8. redovna sjednica Općinskog vijeća Travnik.

Kako je kazala predsjedavajuća Vlatka Lovrinović OV je razmatralo i usvojilo Izvještaje o prošlogodišnjem radu Javnih ustanova čiji su osnivači. “U tim Izvještajima vidjeli smo da su oni radili u posebnim okolnostima pandemije, imenovali smo i Skupštinu JP Trebišnica, JP Stan, te nadzorne odbore u JP Trebišnica i JP RV Plava Voda“, kazala je Lovrinović.

VIjećnici su danas u Travniku razmatrali i usvojili Izvještaj o dodjeljenim stipendijama za proteklu akademsku godinu. “U tom Izvještaju vidjeli smo da Općina Travni svake godine izdvaja 70 stipendija za redovite studente, za studente deficitarnih zanimanja 30 stipendija, te za učenike srednjih škola sa deficitarnim zanimanjima i učenike srednjoškolce koji postižu iznimne rezultate u sportskim, kulturnim i drugim aktivnostima. Za studente godišnja stipendija iznosi 1 500 KM, a za učenike srednjoškolce 700 KM na godišnjem nivou,” kazala je predsjedavajuća.

Na današnjoj sjednici našao se i Izvještaj o zimskom održavanju cesta i ulica na području Općine Travnik za prošlosezonski zimski period. “Iz Budžeta Općine Travnik godišnje se izdvaja oko 400 hiljada za zimsko održavanje, a na Dnevnom redu danas smo imali i dva važna izvještaja, Izvještaj o realizaciji izgradnje Srednjoškolskog centra i Izvještaj o realizaciji izgradnje SKC Pirota, iz kojih smo vidjeli koliko je do sada uloženo i koliko je još potrebno sredstava da sve bude gotovo. Do sada se za Srednjoškolski centar izdvojilo oko 6 miliona KM, a za nastavak je potrebno oko 9 miliona KM. Kada je u pitanju SKC Pirota do sada je također izdvojeno oko 6 milona KM”, kazala je Lovrinović.

Video pogledajte OVDJE

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima