Orden Evropskog pokreta u BiH uručen i načelniku Admiru Hadžiermiću

Tekst se nastavlja nakon oglasa - Orden Evropskog pokreta u BiH uručen i načelniku Admiru Hadžiermiću

U sklopu obilježavanja desete godišnjice ukidanja viznog režima za građane Bosne i Hercegovine, Udruženje “Evropski pokret u BiH” (EPuBiH) dodijelilo je određenom broju gradonačelnika i općinskih načelnika u BiH najviše priznanje – orden ove organizacije. 

Tim povodom, na prigodnoj svečanosti u Sarajevu to priznanje, čiji je puni naziv “Orden naroda, građanki i građana BiH i Evropskog pokreta”, uručeno je gradonačelnicima Visokog, Mostara i Goražda Amri Babić, Ljubi Bešliću i Muhamedu Ramoviću, te općinskim načelnicima Istočnog Novog Sarajeva, Travnika i Zavidovića Ljubiši Ćosiću, Admiru Hadžiemriću i Hašimu Mujanoviću.

Kako je ovom prilikom istaknuo predsjednik EPuBiH Predrag Praštalo, orden ove organizacije dodjeljuje se partnerima i zaslužnim pojedincima koji su dali vidljiv doprinos procesu EU integracija države BiH, kao i razvoju lokalne zajednice, uključujući i druge oblike društvenog djelovanja na promoviranju evropskih vrijednosti.

Ocijenio je, u kontekstu projekta u sklopu kojeg je upriličena dodjela spomenutog priznanja, kako je ukidanje viznog režima za BiH dosada najznačajniji, vidljivi korak ka stvaranju osjećaja “pripadnosti” građana Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, podsjećajući da bh. građanima od 15. decembra 2010. godine nisu potrebne vize za ulazak u zemlje-članice EU.

U kratkom osvrtu na predstojeće Lokalne izbore u BiH, Praštalo je pozvao građane BiH da iskoriste građansko pravo i izađu na izbore, uz poštivanje svih mjera koje su na snazi usljed pandemije koronavirusa.

Dobitnici priznanja (Bešliću i Ćosiću orden uručen posredstvom njihovih saradnika) iskazali su zadovoljstvo i zahvalnost povodom činjenice da je prepoznat njihov angažman, potcrtavajući opredjeljenje građana za evropske integracije, kao i vrijednosti i standarde EU.

Realizacija projekta EP-a BiH “Obilježavanje desete godišnjice ukidanja viznog režima za BiH 2010-2020“, koji je sastavni dio tradicionalnog projekta “Dan i mjeseci Dana Evrope u BiH“, počela je u Bihaću, a kako je ranije najavljeno, nakon Sarajeva, realizacija projekta kojim se obilježava spomenuta godišnjica bit će nastavljena u Banjoj Luci, Derventi, Bijeljini i Ugljeviku.

Orden Evropskog pokreta u BiH uručen i načelniku Admiru Hadžiermiću

FENA

- Oglašavanje - Orden Evropskog pokreta u BiH uručen i načelniku Admiru Hadžiermiću

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Ledena kiša ubila prodaju na pijaci u Travniku

Ledena kiša koja je padala tokom noći, osim što je napravila dosta štete u saobraćaju, ubila je i prodaju na Zelenoj pijaci u Travniku....

Travnička Mustra Orchestra/ Sutra promocija novog albuma “KORACI”

U utorak, 1.12.2020., godine na Kamernoj sceni Centra za kulturu Travnik održat će se promocija novog albuma "KORACI", travničkog benda Mustra Orchestra. Riječ je od...

U sjećanju neka žive Pera, FIS, harmonika

Građane Bosne i Hercegovine a pogotovo građane Srednjobosanskog kantona, pogodila je vijest o smrti jednog od najcijenjih ljudi i poduzetnika na ovim prostorima Pere...

Kroz Likin objektiv/ Đir kroz prirodu

Fotografiranje itekako može biti oblik meditacije u kojoj istovremeno doživljavate okolinu i osjećaje koje ona u vama izaziva, odmarajući se od svakodnevnih briga koje...

Kroz Likin objektiv/ Zimska idila (FOTO)

Snježne pahulje uvijek nam navuku osmjeh na lice, a prizori bijelog pokrivača nekako razgale srca i unesu dašak topline u naš dom Naša zemlja je...

Sutra dženaza Kasimu Šiljku

Danas je u 72. godini života preminuo Kasim Šiljak. Dženaza će biti obavljena sutra poslije ikindije namaza na mezarju u Runićima.
Orden Evropskog pokreta u BiH uručen i načelniku Admiru Hadžiermiću