24.8 C
Travnik

Općinska izborna komisija Travnik/ Online obuka za rad u biračkom odboru

Općinska izborna komisija Travnik uputila je obavijest za sve zainteresovane birače koji žele da se upoznaju sa izbornim procesom, da je Centralna izborna komisija BiH za Lokalne izbore 2020. razvila online kurs – obuka za rad u biračkom odboru. Kurs je dostupan na web stranici https://obuke.izbori.ba/ na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Zbog lakšeg snalaženja i prustupa kursu na web stranici www.izbori.ba kreiran je baner sa oznakom e-obuke. Klikom na sliku ćete biti preusmjereni na početnu stranicu e-obuke.

U gornjem desnom uglu stranice nalazi se link na kojem piše “Prijavite se., nakon ćega se otvara prozor za registraciju polaznika kursa. Na dnu stranice kliknite na -Kreiranje novog korisničkog računa,. nakon čega se otvara obrazac za unos neophodnih podataka (korisničko ime, lozinka , email adresa , ime, prezime, mjesto) i kliknite dugme Kreiraj moj novi račun. Nakon što popunite neophodna polja na obrascu  putem email-a dobit ćete zahtjev za potvrdu  registracije i klikom  na link u emailu aktivirate vaš korisnički račun. (Napomena: korisničko ime treba biti napisano malim slovima/kombinacija slova i brojeva).

- Oglašavanje -

Možda vas zanima