Općina Travnik/ Vlasnici su dužni čistiti snijeg i led ispred svojih objekata

Zimsko održavanje lokalnih cesta

Radi čestih upita i zahtjeva zbog zimskog održavanja cesta, iz Općine Travnik uputili su obavijest za građane da se održavanje vrši kontinuirano prema Operativnom planu i sklopljenim ugovorima sa izvođačima radova.

Vrijeme čišćenja je usklađeno sa potrebama određenih područja i autobusnih linija koje prevoze radnike i učenike.

Ove godine Općina je pojačala i nadzor radi praćenja stanja na terenu ali i evidentiranja nedostataka i kritičnih mjesta za koja ćemo tražiti rješenje, poručili su iz Općine i dodali, da, kako bi izbjegli određene nesuglasice obavještavaju građane da se ceste posipnim materijalom održavaju prohodnim a u vrijeme padavina, uklanjanje snijega sa cesta vrši se nakon prestanka padavina ili ako su iste veće od 10 cm.

Služba za zajedničke i komunalne poslove u stalnim je kontaktima i sa Policijskom stanicom Travnik koja intenzivno radi na terenu. Pored toga uočen je i veliki broj situacija u kojima se vozači ne pridržavaju pravila o zimskoj opremi, zbog čega podsjećamo, posebno preduzeća koja koja zaduženim autobusnim linijama prevoze građane, da su obavezni koristiti zimsku opremu.

Ovom prilikom iz Općine Travnik podsjećaju i vlasnike poslovnih subjekata da su dužni čistiti snijeg i led ispred svojih objekata.

Imamo potrebu, ovom prilikom i da građane obavijestimo da Općina nije nadležna za održavanje regionalnih i magistralnih cesta ali da pratimo i reagujemo na adekvatne načine prema višim nivoima vlasti a sve u cilju povećanja zadovoljstva građana Travnika“, poručili su u obavijesti i  zahvalili se svima koji dostavljaju informacije sa terena.

Travnik.ba
Travnik.bahttps://travnik.ba/
Travnik.ba je najstariji travnički portal. Travnik.ba je web portal s vijestima i informacijama iz grada i općine Travnik.

Drugi upravo čitaju

(FOTO) Načelnik Dautović u posjeti preduzeću NoBil / Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u regiji

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine...

Učenici Medicinske škole Travnik paketićima obradovali osnovce

U ponedjeljak, 18. 04. 2022. godine, Osnovnu školu Travniku...

Seid Memić Vajta

Seid Memić Vajta najveći je travnički pjevač, gitarist i...

Preminuo Vinko Jurčević

Tužna srca javljamo cjelokupnoj rodbini, prijateljima i znancima žalosnu...

Večeras veliki zajednički iftar u Travniku

U Travniku će večeras biti održan veliki zajednički iftar,...

Možda vas zanima

(FOTO) POKAZNA VJEŽBA / Vatrogasci, hitna i policija pod rotacijom stigli na pumpu u Travniku

Vatrogasno vozilo pod rotacijom danas je velikom brzinom stiglo na benzinsku pumpu koja se nalazi u ulici Šehida u Travniku. Potom je stiglo i...

Uskoro „Dani dijaspore“ u Travniku i veliki koncert Halida Bešlića

Prva kulturno-zabavna i sportska manifestacija „Dani dijaspore“ bit će održana u periodu od 31.07. do 07.08.2022. godine u Travniku. Manifestacija Dani dijaspore se održava u...

Korupciju od sada moguće prijaviti na području svih mjesnih zajednica općine Travnik

U okviru projekta Travnik – grad nulte tolerancije na korupciju, koji je podržala Ambasada SAD u BiH,Centar za edukaciju mladih i Općina Travnik (Tim...