-9.2 C
Travnik

Obavijest Zavoda za javno zdravstvo SBK

Zavod za javno zdravstvo SBK zajedno sa “Think pink – Zajedno smo jedno” obezbjeđuje kontinuiranu podjelu paketa prve pomoći za operisane pacijente od karcinoma dojke na području SBK u 2021.godini.

Paket sadrži: pamučnu prsnu protezu, melem, ljiljanovo ulje, kantarionovo ulje, lopticu za vježbanje ruke, brošuru “Sve o karcinomu dojke”, brošuru “Odabrani proizvodi za samoliječenje i pitanja o njihovoj upotrebi u onkologiji”.Ukoliko pacijenti nisu dobili/preuzeli paket od udruženja koja okupljaju oboljele i liječene od raka dojke, članove njihovih porodica, prijatelje i druga zainteresovana lica sa područja SBK, a operisani su u 2021. godini, isti mogu preuzeti u nekoj od četiri bolnice:

– J.U. Bolnica Travnik
– Hrvatska bolnica” Dr fra Mato Nikolić” Nova Bila
– J.U. Opća bolnica Jajce
– J.U. Opća Bolnica Bugojno

“Think pink – Zajedno smo jedno” je jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih organizacija koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena u Bosni i Hercegovini i provodi mnoštvo aktivnosti u cilju podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene.

Neke od brojnih aktivnosti su:– besplatni mamografski pregledi za žene u potrebi,– obezbjeđivanje psihosocijalne podrške za žene koje prolaze ili suprošle kroz bolest,– edukacija srednjoškolaca,– najprepoznatljiviji događaj je Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i HecegoviniDugogodišnja aktivnost ove organizacije su i paketići prve pomoći za svaku novooperisanu ženu u Bosni i Hercegovini. Ženama koje su prošle kroz ovo teško i traumatično iskustvo na ovaj način se poručuje da nisu same i da imaju podršku.

DRUGI UPRAVO ČITAJU