NK Travnik prije 25 godina igrao prvo nogometno prvenstvo BiH

Prvo nogometno prvenstvo BiH – Nogometni klub Travnik ugostio ekipu Rudara iz Kaknja za historijskih 0:0, prvi trijumf ostvarila ekipa FK „Zmaj od Bosne“ Tuzla, , piše fudbalski portal korner.ba

U našoj državi 1995. godine rat bijesni na sve strane. Suverena i međunarodno priznata BiH napadnuta je od brojnih neprijatelja.

Uništena su brojna naselja, sela, gradovi, fabrike, putne komunikacije, sportski i vjerski objekti. Ali unatoć svim tim strahotama ljudi u našoj zemlji su puni ponosa, prkosa, vjere u bolje sutra.

I baš zbog toga na današnji dan, 20.oktobra te ratne godine kreće prvo ligaško nogometno prvenstvo BiH. Formirana je prva liga koja broji 16 klubova. 

Unatoč uništenim terenima, opremi, infrastrukturi nogometaši kreću sa centra. Pokazujući i na taj način pokažu dušmanima. BiH je neuništiva, vječna, ponosna.

Koje ekipe su nastupale u to vrijeme i obilježile BH Fudbal i koji su rezultati ostvareni pročitajte u nastavku teksta na korner.ba

Pored korner.ba portal koji je veoma kvalitetan, a bavi se najaktuelnijim vijestima i rezultatima iz svijeta sporta je adresasport.rs.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima

spot_img