-1.2 C
Travnik

NAŠ DOM TRAVNIK / Nakon 14 mjeseci izolacije, početak povratka normalnom životu

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Nakon skoro 14 mjeseci izolacije zbog pandemije Covida-19, iz Našeg Doma Travnik nedavno su upućene divne vijesti.

Name, 7.i 8. aprila, u centralnom holu, obavljena je imunizacija prvom dozom vakcine, svih zainteresiranih korisnika i radnika, stručni nadzor doktorice Sabine Hubjar-Čabrić, specijalistkinje opće medicine, Đenane Dautović, glavne sestre Doma zdravlja Travnik, te medicinskih sestara Aide Mešinović i Senije Šeperović.

Naravno, pohvale za izuzetnu organizaciju, ne mogu zaobići ni medicinsko osoblje Našeg Doma, koje je obavilo sve neophodne pripreme, za provođenje imunizacije.

Moramo se pohvaliti izuzetno dobrim odzivom, pa je tako 89% naših korisnika vakcinisano kao i 90% radnika. Naglašavamo da dio korisnika, nije mogao biti vakcinisan iz zdravstvenih razloga. Posebno smo sretni što su nakon imunizacije, zabilježene tek kratkotrajne reakcije na vakcinu, poput povišene temperature i malaksalosti i to kod manjeg broja vakcinisanih, porućila je Merima Musemić-Arnautović, Direktorica Ustanove “Naš Dom” Travink.

Svi smo mi, zajedno sa korisnicima, početak imunizacije dočekali sa velikim uzbuđenjem, ali i nadom, da je nakon više od godine dana izolacije i razdvojenosti od rodbine, prijatelja, ali i ostatka svijeta, ovo istinski početak povratka normalnom životu, naglasila je

Na kraju,u ime svih korisnika, poslala je riječi podrške i motivacije, svima vama koji ste u prilici, da se vakcinišete. Učinite to bez ikakve dvojbe, jer, imunizacija je jedina efikasna zaštita od zaraze Covidom-19, koji je samo za godinu dana u svijetu odnio 1,54 miliona života. Budimo odgovorni-vakcinišimo se.

Izvor Naš Dom Travnik

- Oglašavanje -

Možda vas zanima