11.8 C
Travnik

Nakon 35 dana provedenih na raspiratoru prvo je zagrlio suprugu!

Bolnica “dr.fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj formirala je Covid odjel gdje se smještaju pacijenti sa koronavirusom u najtežem stanju, prenosi travnički portal travnik.ba

Danas smo razgovarali sa šefom Covid odjela dr.anesteziologom Markom Androševićem koji nam je kazao kako su danas tri pacijenta puštena sa Covid odjela, nakon negativnog Covid testa.

Pacijent Z.A. primljen je na odjel 6.8.2020.godine na respiratoru je proveo 3t dana, urađena mu je traheostoma sa dreniranim prsištem. Pacijent je premješten na odjel Intenzivne njege, te se nalazi još uvijek u teškom stanju. Nakon 45 dana uslijedio je emotivan susret sa suprugom.

Drugi pacijent E.Ž. iz Jajca proveo je 12 dana na reapiratoru, te je nakon negativnog testa pušten na daljni tretman u bolnicu Jajce.

Treći pacijent je N.H.iz Bugojna, koji je proveo 15 dana na mehaničkoj invanzivnoj ventilaciji premješten je nakon negativnog korona testa na odjel Internog, radi daljnjeg liječenja.

Trenutno se na Covid odjelu nalaze dvije muške i jedna ženska osoba u teškom stanju, kazao je za CENTRALNA.BA  dr.Marko Androšević.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima