18.8 C
Travnik

Na Vlašiću se otvara savremeno klizalište na ledu

Za vikend na Vlašiću se otvara savremeno klizalište na ledu kao dodatna turistička ponuda. Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom se obilježava 27. Septembar, Svjetski dan turizma.

Poduzeće Winter naglašava da će pristup klizalištu u subotu i nedjelju biti besplatan a da će unikatno švicarsko rješenje omogućiti klizanje tokom cijele godine. Dugoročni je i unapređenje sportske ponude u domeni sportova čija je osnova kretanje po ledu.

Također, menadžment ovog poduzeća je naglasio da će povodom svjetskog dana turizma Svim posjetiteljima osigurati 50% popusta za dva i 30% popusta za jedno noćenje u Hotelu Blanca Resort & Spa i Hotelu Sunce Vlašić.

Trodnevnom serijom aktivnosti promovirati će se postojeće, ali i predstavljati i novi sadržaji na Vlašiću.

Pored ove ponude, za vrijeme trodnevnog obilježavanja Svjetskog dana turizma na Vlašiću, bit će održano i druženje uz logorsku vatru, degustacija bh. specijaliteta, filmske projekcije.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica SBK/KSB i planinarska društva „Paklarske stijene“ i „Vlašić“, 26.09. 2020. godine započinju sa aktivnostima obilježavanja planinarskih staza i puteva s ciljem razvoja i unapređenja planinarske ponude na planini Vlašić.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima