-7.2 C
Travnik

Na Vlašiću održana radionica “Strategija razvoja turizma”

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Jučer, 27.07.2021. godine na Vlašiću je, u okviru priprema za izradu strategije razvoja turizma u Federaciji BiH, održana radionica u organizaciji USAID-a i Federalnog ministarstva okoliša i turizma. 

Radionici je prisustvovao ministar privrede SBK Nisvet Hrnjić sa saradnicima. Ministarstvo privrede SBK uviđa značaj ovog dokumenta u izradi i shodno tome želi aktivno učestvovati u svim fazama njegove izrade, kako bi se došlo do najboljih rješenja i najkvalitetnijeg predstavljanja turističkih potencijala Srednjobosanskog kantona i Federacije BiH. 

Predstavnici Ministarstva privrede su istakli važnost promjene paradigme turizma u smislu da priliku za privređivanje u ovoj grani privrede ima svaki pojedinac, a ne samo veliki subjekti, kao i potrebu za uvezivanjem svih subjekata koji se bave turizmom u jedan jedinstven sistem.Kako se radi o grani privrede koja je u ekspanziji i koja za kratko vrijeme daje pozitivne razvojne i finansijske efekte, potrebno je da se svi nivoi vlasti uključe i daju svoj doprinos u izradi što kvalitetnije strategije razvoja turizma.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je strategija-razvoja-turizma-2-1024x472.jpg
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je strategija-razvoja-turizma-1024x768.jpg
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 292beb8c5a17214dd89a121e2f7520aa_L.jpg
- Oglašavanje -

Možda vas zanima