Na tržište stiže prvi telefon sa kamerom ispod ekrana

- Advertisement - Na tržište stiže prvi telefon sa kamerom ispod ekrana

Era proizvođača mobilnih uređaja koji urezuju rupe na ekranima kako bi se napravilo mjesta za prednju kameru, uskoro bi se mogla privesti kraju.

Mnogi proizvođači telefona eksperimentisali su u posljednje vrijeme sa kamerama ispod ekrana kako bi se omogućilo kreiranje fotki i videa bez ometanja prikaza na ekranu, a uskoro će jedan takav ugledati i svjetlo dana.

Kompanija ZTE najavila je da njihov novi ZTE Axon 20 5G biti prvi komercijalno dostupan telefon sa kamerom ispod ekrana. Kompanija nije zvanično otkrila mnogo detalja o ovom uređaju, ali glasine sugerišu da će to biti uređaj sa 6,9-inčnim AMOLED ekranom rezolucije 2460×1080 piksela, te će imati od 6 do 12 GB radne memorije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Na tržište stiže prvi telefon sa kamerom ispod ekrana

Prednja kamera ispod ekrana trebala bi imati senzor od 32 megapiksela, dok bi stražnji set od četiri kamere imao onu glavnu od 64 megapiskela. Telefon će se biti predstavljen u Kini 1. septembra, a put do drugih tržišta pronaći će kasnije ove godine.

- Oglašavanje -
Na tržište stiže prvi telefon sa kamerom ispod ekrana

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Elvedin Varupa: Legenda fudbala u BiH!

Ako bi se za jednog pojedinca iz naše lige moglo reći da je istinska ikona, onda je to Elvedin Varupa.

Sanja Babić Đulvat – profesorica, pjesnikinja i romanospisateljica

Sanja Babić Đulvat rođena je 26. marta 1965. godine u Travniku. Po zanimaju je profesorica, pjesnikinja i romanospisateljica, piše portal Travnik.ba.

TURBE-KOMAR-GUČA GORA / Najavljeni prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 25.10.2020 (nedjelja) i 26.10.2020 (ponedeljak) zbog...

Preminuo Čurić (Hamida) Enes

Nakon kraće bolesti u 83.-oj godini života preminuo je Čurić (Hamida) Enes. Dženaza će biti klanjana sutra poslije ikindije...