Na području SBK aktivno preko 200 slučajeva

- Advertisement - Na području SBK aktivno preko 200 slučajeva

Na sjednici Vlade Srednjobosanskog kantona usvojen je Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku cjepiva protiv sezonske gripe. Prema riječima ministra zdravstva Ante Matića, radi se o iznosu od 40 hiljada maraka, te je ovaj iznos u okviru mogućnosti ministarstva i na nivou je prethodnih godina. Ukoliko budu potrebna dodatna sredstva, tražit će se iz rezervi Vlade.

Na području Srednjobosanskog kantona trenutno je aktivno 212 slučajeva zaraze. Do sada je testirano preko 10 hiljada osoba. Na bolničkom liječenju nalazi se 76 osoba a nekoliko osoba je na respiratoru. Kada je u pitanju rad laboratorije ministar je zadovoljan te naglašava da za sada ima i dovoljan broj testova.

Podsjetimo da je Kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva dozvoljeno uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije.
Stanovništvu se i dalje preporučuje da izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma da se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Preko 200 aktivnih slučajeva u SBK

Posted by Kanal 6 HD – Srce Bosne on Četvrtak, 15. Oktobar 2020.
- Oglašavanje -
Na području SBK aktivno preko 200 slučajeva

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Asim Đelilović – najbolji teoretičar umjetnosti

Asim Đelilović rođen je u Vitezu 1964. godine. Srednju školu završio je u Travniku. Diplomirao je 1991. godine, a...

NK Travnik pohvalio se Kovačevićem: Od Pirote do Nou Campa

Adnan Kovačević nekadašnji igrač NK Travnik sinoć je debitovao u Ligi prvaka u dresu Ferecvaroša na Nou Campu protiv Barcelone, piše fudbalski...

TURBE-KOMAR-GUČA GORA / Najavljeni prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 25.10.2020 (nedjelja) i 26.10.2020 (ponedeljak) zbog...

Adela Dobrić – ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik

Adela Dobrić je rođena u Travniku prije 53 godine, gdje je pohađala predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, piše portal Travnik.ba.