24.8 C
Travnik

Na području SBK aktivno preko 200 slučajeva

Na sjednici Vlade Srednjobosanskog kantona usvojen je Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku cjepiva protiv sezonske gripe. Prema riječima ministra zdravstva Ante Matića, radi se o iznosu od 40 hiljada maraka, te je ovaj iznos u okviru mogućnosti ministarstva i na nivou je prethodnih godina. Ukoliko budu potrebna dodatna sredstva, tražit će se iz rezervi Vlade.

Na području Srednjobosanskog kantona trenutno je aktivno 212 slučajeva zaraze. Do sada je testirano preko 10 hiljada osoba. Na bolničkom liječenju nalazi se 76 osoba a nekoliko osoba je na respiratoru. Kada je u pitanju rad laboratorije ministar je zadovoljan te naglašava da za sada ima i dovoljan broj testova.

Podsjetimo da je Kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva dozvoljeno uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije.
Stanovništvu se i dalje preporučuje da izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma da se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Preko 200 aktivnih slučajeva u SBK

Posted by Kanal 6 HD – Srce Bosne on Četvrtak, 15. Oktobar 2020.
- Oglašavanje -

Možda vas zanima