5.8 C
Travnik

MUP SBK/ Uspješno realizovana specijalistička ronilačka obuka

U saradnji sa Kantonalnom upravom za civilnu zaštitu SBK/KSB, dana 27.11.2020.godine u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona, izvršena je podjela Certifikata o sticanju ronilačke kategorije – Ronilac sa dvije zvijezde P2* i CEDIP -ronilački specijalistički kursevi.

Certifikate za 5 policijskih službenika Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, koji su između ostalog angažovani i u Službi za zaštitu i spašavanje u vodi i pod vodom, uručili su Policijski komesar Faik Adilović i Direktor po ovlaštenju KUCZ Ivan Ljubas, a dodjeli certifikata prisustvovali su i Edim Nesimi – Pomoćnik direktora za pravne, opšte i materijalne poslove, strukturu i obuku KUCZ i Dalibor Šantić – Načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a SBK.

MUP SBK/ Uspješno realizovana specijalistička ronilačka obuka
MUP SBK/ Uspješno realizovana specijalistička ronilačka obuka 2

Ova obuka je nastavak procesa usavršavanja i osposobljavanja svih pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom, koja je formirana na osnovu saradnje MUP-a i Kantonalne uprave za civilnu zaštitu SBK/KSB. Dostignuti nivo obuke omogućava obavljanje složenijih poslova i zadataka, kako iz domena policijskih poslova i zadataka, tako iz domena zaštite i spašavanja ljudi i imovine.

U narednom periodu planira se nastavak navedene saradnje, u cilju sticanja novih znanja i vještina, koje će doprinijeti efikasnijem rješavanju predstojećih sigurnosnih izazova.

Obzirom da je stanje sigurnosti na području našeg kantona zadovoljavajuće, realizacijom navedene obuke realno se očekuje da će isto biti dodatno poboljšano.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima