11.8 C
Travnik

Priveden 28-godišnjak iz Travnika/ MUP SBK rasvijetlio tri teške krađe u katoličke crkve

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, policijski službenici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su rasvijetlili tri krivična djela „Teške krađe“ koja su koja su izvršena u Katoličke crkve u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestu Kalvarija i Zabilje, općina Vitez.

Naime, dana 03.01.2021.godine oko 10,40 sati u PS Vitez je prijavljena „Teška krađa“ koja je izvršena u prostorije Katoličke crkve u mjestu Zabilje, općina Vitez. Prema prijavi nepoznati počinilac ili više njih je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok su iz crkve otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitvica.

Također, dana 23.01.2021.godine oko 08,25 sati u PS Novi Travnik je prijavljeno da je u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, izvršena „Teška krađa“ u Katoličku crkvu, kojom prilikom je razbijeno staklo na prozoru, te je otuđena određena količina novca iz kutije za dobrovoljne priloge.

Istog dana, oko 15,00 sati u PS Vitez je prijavljena „Teška krađa“ u Katoličku crkvu u mjestu Kalvarija, općina Vitez, kojom prilikom su razbijena stakla na ulaznim vratima, a iz crkve su prema prijavi otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitvica.

Uzimajući u obzir svu specifičnost navedenih krivičnih djela, službenici policije su rješavanju istih pristupili krajnje ozbiljno i profesionalno, što je za rezultat imalo njihovo potpuno rasvijetljavanje.

Navedene aktivnosti su dovele do pronalaska i lišenja slobode osobe A.J. rođen 1993.godine iz Travnika, koji je sumnjiči za izvršenje predmetnih krivičnih djela.

U saradnji sa nadležmim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima