-8.2 C
Travnik

MUP SBK/ Dvadesettrogodišnjak krao automobile u Travniku i prodavao na otpad u Zenici

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici policijske uprave Travnik u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZDK realizovali su još jednu uspješnu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti krađe motornih vozila.

Naime, u ovoj akciji rasvijetljena su 3 krivična djela krađe motornih vozila, koje su izvršene u proteklom periodu na području Travnika. Radi se o dva vozila marke VW Golf i jednom vozilu marke VW Polo.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krađa S.N. rođen 1998.godine iz Zenice. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada, a u toku daljnjih aktivnosti ukradena vozila su pronađena na autootpadu na području Zenice.

Navedenim aktivnostima prekinut je čitav niz kontinuiranih krađa vozila, čime se u znatnoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti na našem području.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 111 prekršajnih naloga, od kojih je 39 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.   

DRUGI UPRAVO ČITAJU