-5.2 C
Travnik

Muftija travnički boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vitez

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vitez.

Ovom prilikom Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović obišao je gradilište džamije u Novom naselju u Vitezu. Predsjednik Građevinskog odbora, Suad Jašarević, je upoznao Muftiju sa tokom gradnje, važnosti ovog hairli projekta i planiranim rokom završetka.

Nakon toga, u društvu Glavnog imama, Muftija je posjetio novoizgrađenu vanjsku igraonu obdaništa Rejjan. Direktorica Rejjana-a, prof. Lejla Haskić-Ćerim je upoznala Muftiju sa trenutnim stanjem u obdaništu, brojem upisane djece i njihovim aktivnostima te budućim planovima ove ustanove koja djeluje u okviru Medžlisa Islamske zajednice Vitez.

Muftija je džumu-namaz klanjao u Ahmed-aginoj džamiji u Vitezu gdje je bio u svojstvu hatiba. U svojoj hutbi, Muftija je, između ostalog, čestitao vjernicima početak gradnje nove džamije, odao priznanje Medžlisu Vitez na organizaciji vjersko-prosvjetnog života na svom terenu i upravi obdaništa Rejjan.

Poslije džume-namaza, Muftija travnički, dr Ahmed-ef. Adilović je posjetio džemat Ljubić i uručio novčanu pomoć Mehmedu Patković, vlasniku firme Ekotrstika. Naime, u požaru koji se desio 06.08.2021. godine, u selu Ljubić kod Viteza, u potpunosti je izgorila firma Ekotrstika i dvije stambene kuće. Tom prilikom, Muftija je sredstva skupljena na sergiji organizovanoj na nivou Muftijstva travničkog predao stradalim u požaru s ciljem pružanja pomoći u saniranju štete i ponovnog pokretanja proizvodnje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU