17.8 C
Travnik

MSTŠ Travnik prati trendove i potrebe tržišta

Moderno opremljen kabinet za praktičnu nastavu namijenjen obuci budućih cnc programera i operatera otvoren je u Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi Travnik, piše Travnik.ba

Ovo je inače prvi kabinet ovakve vrste na području Srednjobosanskog kantona i on u potpunosti može simulirati potrebe realnog sektora. Kabinet će osim učenika koji pohađaju tehničku školu u Travniku koristiti i učenici srednje škole Prozor Rama.

Kabinet za obuku CNC operatera i programera opremili su: “Strojotehnika” iz Zagreba i “GS-tmt” d.o.o. iz Travnika koja je renovirala i opremila prostor, kupila sav potreban hardware te obezbijedila nastavnika sa svim potrebnim znanjima za izvođenje nastavnog programa.

Obrazovanje u Bosni i Hercegovini treba jednu korjenitu reformu kako bi moglo pratiti potrebe privrede.

Podsjetimo da iz godine u godinu najveći interes učenici pokazuju za zanimanje ekonomski tehničar, mašinski tehničar i medicinski tehničar. Podsjećamo da u isto vrijeme najveći broj nezaposlenih u našoj zemlji je upravo s ovim zanimanjem.

Mješovita srednja tehnička škola Travnik dobro sarađuje s Tvornicom mašina GS-TMT, gdje učenici pohađaju praksu, a nakon završetka školovanja ostaju unutar firme.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/2522317868065378
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima