27.8 C
Travnik

MSŠ TRAVNIK / Faris i Adnan su ponos škole!

Jučer, 1. oktobra 2020. godine, u kabinetu direktora Mješovite srednje škole „Travnik“, upriličen je prijem učenika, Farisa Dautovića i Adnana Mušinovića.

Da podsjetimo, ova dva izuzetna učenika, ponos Mješovite srednje škole „Travnik“, nedavno su na Izbornom takmičenju za Drugu balkansku olimpijadu, održanom u Sarajevu i Bijeljini 20. septembra, ostvarili zavidne rezultate:

– Faris Dautović – 5. mjesto,

– Adnan Mušinović – 10. mjesto.

Učenik Faris Dautović, pozvan je da učestvuje i na pripremama za Balkanijadu.

Prijemu su također prisustvovale i profesorica Mirjana Drmić – Malić, koja ih je svesrdno pripremala za ovo takmičenje, kao i njihova razrednica, profesorica Zemina Seferović, njihova stalna potpora.

Direktor škole, gospodin Adnan Grabus, istakao je da je ovo jedan znak pažnje, jedan vid zahvalnosti ovim divnim učenicima, jer svojim trudom i zalaganjem šire pozitivan glas o svojoj školi i svojim profesorima, kao i da će škola biti njihova stalna potpora u daljem radu i zalaganju.

Našim dragim učenicima, Farisu i Adnanu, uz iskrene čestitke, želimo mnogo sreće, uspjeha i osvojenih medalja na putu nauke. Čestitke upućujemo i njihovim roditeljima, kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli ovakvim rezultatima, poručili su profesori i direktor škole.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima