-8.2 C
Travnik

Ministrica Gudeljević posjetila zdravstvene institucije u SBK

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević boravila je danas u Srednjobosanskom kantonu, gdje je s ministrom zdravstva i socijalne politike Antom Matićem i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Seadom Karakašem, razgovarala o aktualnim temama u vezi s pandemijom COVID-19.

Ministar Matić i ravnatelj Karakaš naglasili su da je riječ o prvoj posjeti ministra s državne razine kantonalnom ministarstvu nadležnom za zdravstvo. Informirali su ministricu Gudeljević o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, posebice o procesu imunizacije na području kantona. Kazali su da je svih pet bolnica na području kantona kvalitetno organiziralo rad u uvjetima pandemije.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sead Karakaš osvrnuo se na proces cijepljenja naglasivši potrebu za oko 41.000 doza cjepiva za prioritetne kategorije. Apelirao je na stanovništvo da se u što većem broju odazove na cijepljenje i istaknuo da se oko 90 posto zdravstvenih djelatnika na području tog kantona odlučilo na cijepljenje.

U razgovoru je poseban akcent stavljen na izvještavanje o cijepljenim osobama. Nadležne kantonalne zdravstvene vlasti spremne su da ispune svoje obveze u toj oblasti, naglašeno je na sastanku.

Taj sastanak je jedan u nizu sastanaka koje ministrica Gudeljević organizira s nadležnim zdravstvenim institucijama u BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Fena

DRUGI UPRAVO ČITAJU