Microsoft Word uveo odličnu opciju koja će nam povećati produktivnost rada

- Advertisement - Microsoft Word uveo odličnu opciju koja će nam povećati produktivnost rada

Microsoft Worl dobio je prilično korisnu mogućnost automatske transkripcije snimljenih razgovora

Transkripcija snimljenog intervjua, razgovora ili sastanka nikad nije laka stvar i vrlo često traje više nego što treba. Zahvaljujući novoj nadogradnji za Microsoft Word ovaj posao je moguće obaviti za svega nekoliko minuta.

Nadogradnja je izvorno bila najavljena putem web stranice Microsoft Supporta u kojem je bilo objašnjeno kako napraviti, urediti i dijeliti transkripcije putem Worda, piše tportal.

Automatska transkripcija zvučnih datoteka zasad radi samo na internetskoj verziji Worda, Microsoftovom odgovoru servisima poput Google Docsa, objašnjava MakeUseOf.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Microsoft Word uveo odličnu opciju koja će nam povećati produktivnost rada

Premda je Word for Web besplatan, transkripcija je dostupna samo ako ste pretplaćeni. Alat je moguće pronaći na traci Dictate. Nakon što ju aktivirate možete napraviti dvije stvari – dozvoliti Wordu da sluša vaš mikrofon tokom razgovora ili intervjua ili stvoriti tekstualnu datoteku pomoću audio datoteke.

Kao i sav softver, Word griješi što znači da, premda se trudi prepoznati jednog govornika, ponekad traži korisničku intervenciju, odnosno prebacivanje ‘slušanja’ na drugu osobu putem softvera za uređivanje transkripta. U izborniku je moguće svakom govorniku dati ime.

Uz novu eru rada od kuće, uvijek je dobro vidjeti kada kompanije izbacuju proizvode za produktivnost.

Microsoft Word uveo odličnu opciju koja će nam povećati produktivnost rada
- Oglašavanje -
Microsoft Word uveo odličnu opciju koja će nam povećati produktivnost rada

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Promocija knjige “Snovopriče o Sefardima i Aškenazima travničkim”, pisca Rusmira Agačevića-Rusa

U velikoj sali Centra za kulturu općine, Travnik u sklopu kulturne manifestacije "Andrićevi dani 2020.", održana je promocija knjige "Snovopriče o Sefardima...

Maja Đurić-Zahirović – srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture,...

Dr.sc. Maja Đurić-Zahirović je dugogodišnja aktivistica i kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta na Srednjobosanskom kantonu.

Staša Dukić – najbolja mlada glumica

Staša Dukić rođena je 10. oktobra 1989 u Travniku, gdje završava osnovnu i srednju školu, piše portal Travnik.ba Tokom...

Zatvara se tvrđava Stari Grad Travnik

Tvrđava stari grad Travnik se privremeno zatvara za posjetitelje iz sigurnosnih razlog, a zbog radova na tekućem održavanju prilaznog mosta tvrđavi, piše...