Leyla Hajrović, supruga bivšeg “Zmaja” Izeta Hajrovića, donirala paketiće djeci “Merhametovih” korisnika

Leyla Hajrović, supruga bivšeg fubalskog reprezentativca i aktuelnog igrača zagrebačkog Dinama Izeta Hajrovića, svojim humanim gestom obradovala je brojnu djecu korisnika “Merhametove” Narodne kuhinje u Travniku.

Naime, Leyla je donirala paketiće za 50-tero djece iz socijalno ugroženih porodica na području Travnika, o koje godinama pomaže i o njima brine Regionalni odbor “Merhameta” Travnik.  

Pakete je, u ime Leyle Hajrović, “Merhametu” dopremila poznata humanitarka Jasmina Fajkić.

Leyla Hajrović, supruga bivšeg “Zmaja” Izeta Hajrovića, donirala paketiće djeci “Merhametovih” korisnika
Leyla Hajrović, supruga bivšeg “Zmaja” Izeta Hajrovića, donirala paketiće djeci “Merhametovih” korisnika

Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik Merzuk Omerdić se zahvalio Leyli Hajrović na vrijednoj donaciji i na činjenici da se u svojoj humanoj akciji sjetila i “Merhameta” i njegovih korisnika, djece socijalno ugroženih porodica na području Travnika. U tome je, kazao je Omerdić, značajnu ulogu imala i Jasmina Fajkić s kojom “Merhamet” godinama uspješno sarađuje.

– Paketiće koje je donirala Leyla Hajrović “Merhamet” će djeci naših korisnika podijeliti narednih dana – kazao je Omerdić.

Regionalni odbor “Merhameta” Travnik dodijelio je zahvalnicu Leyli Hajrović za pomenutu donaciju, ali i za njene humani angažman na području općine Travnik.

Podsjetimo, na svom Instagramu Leyla Hajrović je pokrenula akciju za djecu u BiH, želeći ih obradovati za predstojeće novogodišnje praznike. Zajedno sa svojim suprugom Izetom željela je usrećiti bolesnu djecu u bolnicama, ustanovama za mentalno zdravlje i ustanovama za socijalnu skrb.

Na svom Instagramu objavila je kako su počele podjele paketiće i da će se nastaviti sve do 14. decembra. A na spisku se nalazi 1.817 mališana koji će dobiti paketiće od supružnika Hajrović.

Humana akcija Leyle i Izeta Hajrovića naišla je na oduševljenje u javnosti.

Izvor: merhamet.ba

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img