18.7 C
Travnik

Krovne terase: Veći prostor i širi vidici

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Prilikom odabira stambenog prostora retki su kupci koji se iz prve odluče za stan u potkrovlju.

Potkrovlje se uglavnom vezuje za manjak svetlosti, skučen i nedovoljno iskorišćen prostor zbog kosine krova i lošu izolaciju. No, to ne mora nužno da bude slučaj.

U velikim gradovima  za stambenim jedinicama vlada velika potražnja. Podjednako se dobro prodaju i stanovi u potkrovljima, naročito od ’80ih godina prošlog veka, kada su kosi krovovi popularizovani. Ali sa stanovima u potkrovlju ne sme da bude kompromisa kada su u pitanju krovni prozori i dobra izolacija. Krovni prozori novih generacija pružili su potpuno novu dimenziju životu u potkrovlju, pružajući im dodatni kvalitet i funkcionalnu iskorišćenost.

Međutim, prilikom gradnje ovakvih stanova, krovni prozori često budu u manjem broju nego što je zbilja potrebno. To za rezultat ima mračne stanove, a ako su krovni prozori neadekvatno ugrađeni, mogu se javiti problemi poput vlage, buđi, kondenzacije i energetskih gubitaka. Sve ove nedostatke je moguće prevazići zamenom postojećih krovnih prozora i profesionalnom ugradnjom novih PVC prozora.

PVC prozori dolaze u širokom spektru boja i oblika, a pored estetske funkcije pružiće vašem životnom prostoru brojne benefite i dati mu dodatnu vrednost.

Krovne terase – Prostorni luksuz koji vam je dostupan

Krovni prozori igraju važnu ulogu u kvalitetu života u potkrovljima, ali inovacija na tržištu PVC stolarije je krovna terasa.

Krovne terase otvara mogućnost da kvalitetno iskoristite krovni prostor. Krovna terasa će vam omogućiti direktan izlazak u spoljašnji prostor i dodaće značajnu količinu osvetljenja stanovima u potkrovlju. Koncipirana je tako da može da služi i kao krovni prozor i kao vrata kojima možete da izađete na terasu.

krovne terase
krovne terase

Gornji deo (krovni prozor) je moguće koristiti nezavisno od donjeg, on ima funkciju klasičnog krovnog prozora, koji služi za ventilaciju. Ako poželite da izađete na terasu, potrebno je da otvorite oba elementa – i gornji i donji deo. Na taj način dobijate vrata krovne terase.

Krovne terase će značajno promeniti život u potkrovlju. Pored veće količine svetlosti imaćete utisak da ste dobili dodatne kvadrate u vašem stanu, što je posebno značajno za male stambene jedinice. Vaš dom će biti bolje provetren, imaćete otvoren pogled i osećaj širine.

Krovna terasa – Benefiti

Pre samo par godina vlasnici stanova u potkrovljima mogli su samo da maštaju o jutarnjoj kafi na terasi. Danas je to lako i brzo izvodljivo.

Terase i balkoni daju dodatnu vrednost stanovima, a prilikom kupovine ili iznajmljivanja stana, lepo uređena terasa sa finim pogledom uvek igra važnu ulogu. Terasa povezuje unutrašnju jedinicu stana sa spoljašnjim svetom i predstavlja mesto na kojem možete biti u dodiru sa prirodom. Terase vezujemo za časove mira, opuštanja i uživanja, naročito tokom toplih prolećnih i letnjih meseci.

Krovne terase, u odnosu na standardne, u mnogome se razlikuju:

  • Krovna terasa pruža neuobičajeno širok pogled, kakav sa standardnih terasa nije moguće doživeti.
  • Privatnost i intima na krovnim terasama ne mogu biti narušene.
  • Krovna terasa daje dodatni prostor stanu.
  • Poboljšava prozračenost i osvetljenje u stanu.

Najbolji modeli krovnih terasa

Krovni balkon Velux Cabrio

Krovni balkon Velux Cabrio će vam pružiti savršen komfor i uživanje kakvo niste mogli ni da zamislite. Velux Cabrio krovni balkoni se odlikuju praktičnom primenom, korisni su i pružaju maksimalan ugođaj. Jednostavni su za rukovanje, uklapaju se u sve enterijere, odličan su toplotni i zvučni izolator. Uklapaju se u ravan krov kada su zatvoreni.

Ovi krovni prozori su multifunkcionalni – u svega dva poteza se pretvaraju u krovni balkon. Prozor se otvara ka spolja, a sigurnosno staklo najvišeg kvaliteta vam obezbeđuje sigurnost i zaštitu. Pored nove dimenzije koju će pružiti vašem domu, obilja svetlosti, svežeg vazduha i divnog pogleda, Velux Cabrio krovni balkoni se mogu koristiti i kao izlaz u slučaju opasnosti.

Krovna terasa Velux

Krovna terasa Velux će proširiti vaše vidike i prostor vašeg doma. Ugrađuje se u donji deo krova, na taj način obezbeđujući maksimalnu iskoristivost krovnog prostora, bez kompromisa na iskoristivoj kvadraturi stambenog prostora. Gornji krovni prozori se otvaraju ka spolja, dok se donji prozori mogu otvarati na levu, odnosno desnu stranu.

Krovna terasa Velux će vam pružiti dodatni prostor za uživanje i opuštanje, ali donosi i brojne druge pogodnosti. Sačinjena je od kvalitetnog višeslojnog stakla, koje je energetski efikasno i doprinosi izolaciji stana. Inovativni sistem izolacije omogućava nesmetano cirkulisanje vazduha čak i kada su prozori zatvoreni.

Oba modela krovnih terasa su izrađeni od visokokvalitetnih materijala. Obzirom da su velike površine zastakljene, prilikom izrade ovih modela koriste se sigurnosna stakla koja su izuzetno izdržljiva i otporna. Višeslojno staklo pored sigurnosne uloge obezbeđuje zvučnu izolaciju i energetsku efikasnost, omogućujući solarno dogrevanje tokom zimskih meseci. Prozori sadrže ventilacioni sistem, koji omogućava provetravanje i kada su prozori zatvoreni, a sprečava ulazak prašine i insekata u vaš životni prostor. Na krovne prozore moguće je ugraditi komarnike i razne vrste unutrašnjih roletni.

Ako želite da osetite novu dimenziju življenja u potkrovlju opredelite se za ugradnju krovne terase. Krovna terasa Velux ili Velux Cabrio, zavisno od vaših potreba i specifičnosti životnog prostora, će vam omogućiti uživanje u vašim svakodnevnim aktivnostima napolju. Iskoristićete neiskorišćeni krovni prostor i povećati životni prostor.

- Oglašavanje -

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x