26.8 C
Travnik

Kontaš li Travnik?

Kviz je dio informativne kampanje Skontaj Travnik koja ima za cilj mladim građankama i građanima Travnika ukazati na važnost poznavanja strukture i funkcionisanja lokalne samouprave, njihovih prava i mogućnosti učešća, informišući ih o istim kroz različite aktivnosti.

Kviz je anoniman i sastoji se od 27 pitanja raspoređenih u 5 kategorija:

– opće

– izbori

– podjela vlasti, funkcija i nadležnosti

– prava građana i građanki

– omladinska politika

Provjeri svoje znanje o općini Travnik, pronađi korisne informacije i zaprati informativnu kampanju Skontaj Travnik!

Kviz možeš pronaći OVDJE

Planirane aktivnosti Kampanje odnose se na objavu kviza, informativnih animiranih videa, te razgovor sa mladim građanima i građankama Travnika o njihovim pravima i mogućnostima učešća u procesu donošenja odluka.

Inicijatorke Kampanje, Azra Kerić i Iman Maslić, su mlade građanke Travnika i studentice Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Kroz obrazovanje su aktivno učestvovale u volonterskim aktivnostima i radu omladinskih organizacija, kako Travnika, tako i cijele BiH.

Skontaj Travnik možeš pronaći na Facebooku, Instagramu, Viberu i YouTubeu.

Sadržaj Kampanje podijeli na društvenim mrežama, budi dio naših aktivnosti, a pitanja, savjete, kritike i pohvale nam pošalji porukom na stranici ili putem e-maila na adresu: [email protected].

Kampanja se realizuje uz podršku krovnih organizacija mladih u BiH kroz inicijativu Fakat je vakat za mlade, te uz lokalnu podršku Centra za edukaciju mladih Travnik.

Inicijativa Fakat je vakat za mlade se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima