-2.2 C
Travnik

Konkurs za izradu arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja “Travnički korzo”

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Na stranici Općine Travnik objavljen je konkurs za izradu arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja “Travnički korzo”.

Osnovni cilj konkursa jeste odabir najkvalitetnijih idejnih rješenja za centralni dio grada Travnika naziva „Travnički korzo“.

U proteklom periodu Bosanska ulica se zatvarala za saobraćaj u večernjim satima, dok je cilj konkursa pretvoriti dio ulice u pješačku zonu rezerviranu samo za pješake u kojoj je sav promet automobila zabranjen (osim za vozila sa posebnim odobrenjem). Time se želi osigurati bolja pristupačnost i mobilnost pješaka, povećati obujam trgovačkih i drugih poslovnih aktivnosti na ovom području, te poboljšati estetska privlačnost lokalnog okoliša.

Cilj konkursa je unapređenje kvaliteta prostornih, funkcionalnih i komunikacionih procesa, odnosno poboljšanje postojećih ili formiranje novih mikroekspresija prostora gradskih funkcija, stvaranja ugodne i estetski prihvatljive gradske slike, kao i preduslova za identifikaciju i integraciju stanovnika sa svojim gradom.

Ovim konkursom se potiču prijedlozi i istraživanja koja vode prema savremenim i
demokratičnim interpretacijama gradskog centra, a koji se očituju u fleksibilnim, otvorenim, vitalnim, održivim i dinamičnim urbanim modelima.

Tenderska dokumentacija – Travnički korzo

Projektni zadatak – Travnički korzo

Digitalne geodetske podloge

Kartoni ulice

3D vizualizacija koncepta uređenja ulice

Fotogalerija postojećeg stanja

Regulacioni planovi

Idejno rješenje Trg kod biblioteke vizualizacije

Parti. učešće građana-Izvještaj

- Oglašavanje -

Možda vas zanima