-14.2 C
Travnik

Jusuf Šošić najmlađi hafiz sa područja Muftijstva travničkog

U subotu, 28. augusta 2021. godine, u džamiji u Voljevcu, Medžlis Islamske zajednice Gornji Vakuf proučena je hafiska dova učeniku prvog razreda Elči Ibrahim – pašine medrese, hafizu Jusufu Šošiću.

Riječi dobrodošlice prisutnima uputio je imam džamije u Voljevcu Admir-ef. Malanović – Jusufov muhaffiz, iskazavši svoje zadovoljstvo i sreću da džemat ove džamije bude domaćin ovog velikog mubareka.

Izaslanik Reisu-l-uleme IZ u BiH Husein-ef. Kavazovića, mr.hfz. Salih-ef. Halilović prenio je selame i čestitke Reisu-l-uleme petnaestogodišnjem hafizu, njegovim roditeljima, muhaffizu, Medžlisu IZ Gornji Vakuf, džematu džamije u Voljevcu i svima koji su hafizu Jusufu bili podrška u učenju hifza.

Izaslanik muftije travničkog dr.Ahmed-ef. Adilovića bio je direktor naše Medrese mr.Dževdet-ef. Šošić.

Prisutni hafizi su potom proučili po odlomak iz časnog Kur’ana, a posljednji u tom zlatnom nizu je bio hafiz Jusuf koji je proučio posljednje Kur’anske sure.

Na kraju svečanosti hafiz Jusuf je dobio najčasniju diplomu koju mu je uručio mr.hfz. Salih-ef. Halilović, izaslanik Reisu-l-uleme.

Šošić Jusuf, sin Enesa i Armele, rođen 31.01.2006.godine u Gornjem Vakufu je 09. augusta 2021. godine pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH proučio posljednje ajete časnog Kur’ana te time stekao zvanje hafizu-l-Kur’ani-l-Kerim.

Hafiz Jusuf je najmlađi hafiz sa područja Muftijstva travničkog, a ovu školsku godinu počinje i kao učenik prvog razreda Elči Ibrahim – pašine medrese.

Elči Ibrahim – pašina medresa

DRUGI UPRAVO ČITAJU