JKP “Bašbunar” / Na zimsko održavanje puteva do sada potrošeno preko 20 tona soli i 50 tona pijeska

Na stranici Javnog komunalnog preduzeća „Bašbunar“ Travnik objavljen je Plan čišćenja gradske zone te trenutno stanje na putevima u užem dijelu Travnika.

Javno komunalno preduzeće “Bašbunar” Travnik, prema potpisanom Ugovoru o održavanju puteva u zimskom periodu, ima zadatak da očisti puteve u užem dijelu grada, sa pripadajućim padinama na rubnim dijelovima grada. Van zona čišćenja pod JKP “Bašbunar”, obavezu čišćenja imaju privatna preduzeća koja imaju potpisan Ugovor o održavanju.

JKP “Bašbunar” Travnik održava puteve u ukupnoj dužini od 31 kilometar. Samo održavanje je podijeljeno u 2 zone prioriteta i to:

  1. zona prioriteta:

-put prema Bolnici za plućne bolesti i TBC ;

-put prema Slimenima preko Ilovače, kao i ulica Krndija

-održavanje parkinga JU Bolnica Travnik i Bolnice za plućne bolesti i TBC

  1. zona prioriteta:

-put prema ulicama Varoš, Stari grad, kao i put prema Bojni

-Meljanac, Kalibunar do Borca, kao i dio ulice Mostarska ( auto-moto) sve do mosta na Kanarama

-ručna dostava posipnog materijala, soli i pijeska, za ulice gdje je nemoguće prići vozilima za čišćenje snijega (Đikin sokak)

-ulice Bosanska, Školska, Donja mahala, Gornje i Donje osoje

-čišćenje ulica koje nisu predviđene Planom čišćenja: Šarića brdo i Gaj

Iz JKP “Bašbunar” upućena je molba građanima, da obrate pažnju na parkiranje u ulici Školska, budući da kamion sa grnom veoma često ne uspije proći cijelom ulicom. Također, molbu upućuju građanima za razumijevanjem, s obzirom na to da prilikom intenzivnijih padavina, nije moguće u kratkom roku očistiti sve što je obuhvaćeno Planom čišćenja.

Na zimsko održavanje puteva do sada je potrošeno preko 20 tona soli i 50 tona pijeska. JKP “Bašbunar” Travnik raspolaže dovoljnim količinama posipnog materija, te uz ljudstvo i mehanizaciju, spremno dočekuje sljedeće najavljene padavine.

Molbu upućujemo i pravnim licima, koja posluju u užem dijelu grada, da održavaju površine ispred svojih objekata, s obzirom da im je to i zakonska obaveza, a sigurno će pomoći i komunalnom preduzeću, kao i građanima i svim učesnicima u saobraćaju.

Travnik.ba
Travnik.bahttps://travnik.ba/
Travnik.ba je najstariji travnički portal. Travnik.ba je web portal s vijestima i informacijama iz grada i općine Travnik.

Drugi upravo čitaju

(FOTO) Načelnik Dautović u posjeti preduzeću NoBil / Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u regiji

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine...

Učenici Medicinske škole Travnik paketićima obradovali osnovce

U ponedjeljak, 18. 04. 2022. godine, Osnovnu školu Travniku...

Seid Memić Vajta

Seid Memić Vajta najveći je travnički pjevač, gitarist i...

Važna obavijest iz Mjesne zajednice Centar

Na Facebook stranici Mjesne zajednice Centar objavljena je važna...

Vozači oprez/ Saobraćajna nezgoda na ulazu u Travnik

Saobraćajna nezgoda dogodila se na ulazu u Travnik što...

Možda vas zanima

(FOTO) POKAZNA VJEŽBA / Vatrogasci, hitna i policija pod rotacijom stigli na pumpu u Travniku

Vatrogasno vozilo pod rotacijom danas je velikom brzinom stiglo na benzinsku pumpu koja se nalazi u ulici Šehida u Travniku. Potom je stiglo i...

Uskoro „Dani dijaspore“ u Travniku i veliki koncert Halida Bešlića

Prva kulturno-zabavna i sportska manifestacija „Dani dijaspore“ bit će održana u periodu od 31.07. do 07.08.2022. godine u Travniku. Manifestacija Dani dijaspore se održava u...

Korupciju od sada moguće prijaviti na području svih mjesnih zajednica općine Travnik

U okviru projekta Travnik – grad nulte tolerancije na korupciju, koji je podržala Ambasada SAD u BiH,Centar za edukaciju mladih i Općina Travnik (Tim...