Jeff Bezos težak 200 milijardi dolara najbogatiji je čovjek na svijetu ikada

- Advertisement - Jeff Bezos težak 200 milijardi dolara najbogatiji je čovjek na svijetu ikada

Najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos bogatiji je nego što je ikada bio. Naime, on je jučer postao prva osoba u modernoj historiji čije je bogatstvo premašilo nevjerovatnu cifru od 200 milijardi dolara.

Ova godina bila je iznimno uspješna za Amazon, te je cijena njegove dionice porasla za posto tj. za 4,9 milijardi američkih dolara. Njegovo bogatstvo trenutno je procijenjeno na 204,6 milijardi dolara što je za 90 milijardi dolara više od druge najbogatije osobe na svijetu BIl Gastesa, čije je bogatstvo procijenjeno na 116,1 milijardi dolara.

Forbes vjeruje da je Bezosovo bogatstvo najveće do sada prikupljeno. Potaknuta promjenom potrošačkih navika zbog koronavirusa, dionice Amazona su se povećale za gotovo 80 posto od početka godine.

Bezosovo bogatstvo početkom 2020. godine bilo je procijenjeno na 115 milijardi dolara. Bezosov udjel u Amazonu čini više od 90 posto njegovog bogatstva. Također posjeduje i Washington Post, aviokomaniju Blue Origin i druga privatna ulaganja.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Jeff Bezos težak 200 milijardi dolara najbogatiji je čovjek na svijetu ikada

Bezos bi bio još bogatiji da se nije razveo prošle godine. Bivšoj supruzi dao je 25 posto svoj udjela u Amazonu, a ove godine podijelio podijelio je 1,7 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe.

Na planeti sada postoji najviše milijardera nego ikada. Bezosu, Gatesu i Zuckerbergu pridružio se i predsjednik LVMH-a Bernard Arnault.

Jeff Bezos težak 200 milijardi dolara najbogatiji je čovjek na svijetu ikada
- Oglašavanje -
Jeff Bezos težak 200 milijardi dolara najbogatiji je čovjek na svijetu ikada

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

NK Travnik prije 25 godina igrao prvo nogometno prvenstvo BiH

Prvo nogometno prvenstvo BiH – Nogometni klub Travnik ugostio ekipu Rudara iz Kaknja za historijskih 0:0, prvi trijumf ostvarila ekipa FK „Zmaj od...

Danas dženaza Kadiri Kablar

Kadira Kablar, rođena Smajić, preminula je jučer u 65- godini života. Dženaza polazi danas ispred mejtefa u Sivrinom Selu...

Dino Lolić za Travnik.ba / “Tri pa jednu…”

Još jednu zanimljivu crticu iz života priča Dino Lolić za portal Travnik.ba Pošto kupio, po to i prodajem, kaže...

Adela Dobrić – ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik

Adela Dobrić je rođena u Travniku prije 53 godine, gdje je pohađala predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, piše portal Travnik.ba.