Izabrani najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona za 2022. godinu (FOTO)

U organizaciji Sportskog saveza Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, u Domu kulture u Novom Travniku održan je jubilarni 20-ti izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna u 2022. godini.

Prisutne su pozdravili i poželjeli im dobrodošlicu Mirsad Ibrišimbegović, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Drago Suban, predsjednik Žirija/Ocjenjivačkog suda, Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik i Nusret Baručija, pomoćnik ministra za mlade, kulturu,sport i informisanje SBK/KSB.

Titulama najboljih u 2022. godini okitili su se Kemal Šahović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT„ Travnik i Martina Čondra, članica biciklističkog kluba  „Uspon“ Busovača.

izabrani najbolji sportisti srednjobosanskog kantona za 2022. godinu (foto)
Izabrani najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona za 2022. godinu (FOTO)

Najuspješniji sportista u kategoriji ekipnih sportova je Dino Alkić, član Košarkaškog kluba „Promo-Donji Vakuf“, a Marina Lukić iz Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno je najuspješnija sportašica  ekipnih sportova.

U kategoriji juniora/ki, za najuspješnije su proglašeni Kenan Šiljak i Sara Hodžić, oboje članovi Karate kluba „Travnik GS-TMT“ Travnik, dok su u kategoriji najuspješniji juniora/ka u ekipnim sportovima proglašeni David Marković, član Nogometnog kluba „Romari“ Vitez i Marija Rajić, članica Odbojkaškog kluba „Vitez“ Vitez.

izabrani najbolji sportisti srednjobosanskog kantona za 2022. godinu (foto)
Izabrani najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona za 2022. godinu (FOTO)

Za najuspješnijeg kadeta proglašen je Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT„ Travnik, a najuspješnija kadetkinja je Patricija Jurišić, članica Karate kluba „Kumite“ Jajce. U kategoriji kadeta/kinja u ekipnim sportovima najuspješniji su Martin Sivonjić iz Nogometnog kluba „Jajce“ i Lejla Roković ,članica Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Laris Bešić, član Karate kluba „Mladost“ Vitez, a najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova je Mujo Bevrnja, član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Bugojno.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Adnan Arnautović, trener Karate kluba „Travnik GS-TMT“ Travnik, a Semir Vrban, trener Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno, je najuspješniji trener iz ekipnih sportova.

Najuspješnije ekipe su timovi Košarkaškog kluba „Promo Donji Vakuf“ i Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa Nogometnog kluba „Romari” Vitez, dok je najuspješnija juniorska ekipa u ženskoj konkurenciji ekipa Odbojkaškog kluba „Vitez”, Vitez.

Kada su u pitanju kadateske ekipe najuspješnije su Nogometni klub „Jajce“ u muškoj i Ženski nogometni klub „Iskra“ Bugojno u ženskoj konkurenciji.

Najuspješnija ekipa u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem je Klub sjedeće odbojke “Iskra” Bugojno.

Posebno priznanje sportistima i sportskim ekipama dodijeljeno je  Ženskom rukometnom klubu „Sloga 2013“ Gornji Vakuf-Uskoplje i Salihu Haliloviću, članu Karate kluba „Travnik GS-TMT“.

Nagrade za životno djelo  za organizacijski i sistematski rad u sportu dodijeljene su Besimu Terziću, Enesu Krajišniku i Smailu Hodžiću, posthumno.

Zlatne, Srebrene i Bronzane plakete Sportskog saveza SBK/KSB

Zlatne plakete dodijeljene su Stonoteniskom klubu „Borac“ Travnik, Nogometnom klubu „Travnik“ i Berku Topaloviću.

Srebrena plaketa dodijeljena je Mladenu Periću posthumno, a bronzana plaketa Kemalu Šerifoviću.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašena je Dina Arnautović.

Posebna priznanja sportistima i sportskim organizacijama dodijeljena su: ŽRK „Sloga 2013″, Gornji Vakuf-Uskoplje, Salihu Haliloviću, Ameru Perendi, Amiru Šećiboviću, UG „PRONT“ Novi Travnik i  Zrinki Jerković.

Povelje Sporskog saveza SBK/KSB dodijeljene su Nenadu Rajiću i BK „Sabahudin Duzić-Tetak“.

izabrani najbolji sportisti srednjobosanskog kantona za 2022. godinu (foto)
Izabrani najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona za 2022. godinu (FOTO)

U zabavnom programu učestvovali su Vokalni sastav „Lašvanske dive“, Limena glazba „Lašva“ Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila i Petra Baškarad, članica Osnovne glazbene škole “Jakov Gotovac” iz Novog Travnika.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Možda vas zanima

Zavod za javno zdravstvo SBK obilježio Mjesec svjesnosti o prijevremeno...

Zavod za javno zdravstvo SBK organizirao je sinoć javno predavanje koje ima za cilj povećati svjesnost o prijevremeno rođenoj djeci. Predavanje se održalo u amfiteatru Srednjoškolskog...

Općina Travnik najuspješnija/ Osvojila prvo mjesto i 25.000 KM...

Općina Travnik je po osnovu direktnog javnog poziva za podnošenje prijedloga projekata partnerskih jedinica lokalne samouprave u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u...

Održana promocija knjige ”Svjedoci” autora Omera Mičijevića

U okviru kulturne manifestacije ''Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023'' danas je održana promocija knjige ''Svjedoci" autora Omera Mičijevića. Promocija knjige održala se u Gradskoj...

(FOTO) Dautović sa izvođačem radova / Centralna gradska ulica...

Počeli su radovi na rekonstrukciji centralne gradske ulice i realizaciju projekta “Travnički korzo”. Danas je načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović sa saradnicima i...

Drugi čitaju

Preminula je Leko Fatima

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je naša draga Leko rod. Šiljak (Našid) Fatima 1978-2023 preselila na ahiret dana 11.11.2023. godine (subota)...

Premunula Sejada Šuškić

Jučer je u 60-oj godini života preminula Sejada Šuškić. Dženaza će biti obavljena sutra poslije ikindije namaza na mezarju Kupilo-Bašbunar.

Katakombe Jajce

Katakombe u Jajcu će vas vratiti 600 godina unazad Katakombe Jajce možda nisu  poput onih u Rimu, jer su one u Rimu iz 2. i...

Šta vidjeti u Travniku?

Ako u skorije vrijeme planirate posjetiti čuveni vezirski grad u srcu Bosne i Hercegovine onda u nastavku pročitajte šta vidjeti u Travniku! Šta vidjeti u...

Na Ahiret u 70. godini života preselila Zlata...

Jučer je na Ahiret u 70. godini života preselila Zlata Đonlić. Dženaza će biti obavljena sutra na mezarju Derventa poslije ikindije namaza.

Mlinčići Jajce

Mlinčići – pravi mali raj na zemlji Ako vas put navede u Jajce, nemojte propustiti upoznati pravi mali raj na zemlji - Mlinčići Jajce. Svako...

Preminula je Dervić Ize

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naša draga DERVIĆ (rođ. Šakić) IZE (1950-2023) preselila na Ahiret u utorak, 07.11.2023. godine, u 74.-oj godini...