Impresivni rezultati Alibabe: Prihodi od e-trgovine porasli za 34 posto

- Advertisement - Impresivni rezultati Alibabe: Prihodi od e-trgovine porasli za 34 posto

Kineska kompanija Alibaba objavila je preliminarne podatke o prihodu i dobiti u prvom kvartalu tekuće finansijske godine, koji je završio u junu, a koji su pokazali impresivne rezultate.

Ukupni prihodi tvrtke porasli su za 24 posto, na 153,75 milijardi juana (22,2 milijarde dolara), dok su analitičari ranije predviđali rast prihoda od 147,77 milijardi juana (21,3 milijarde dolara).
Alibaba je u istom tromjesečju prošle godine zabilježila rast od 42 posto.

Osnovni prihodi od e-trgovine Alibabe porasli su 34 posto na 133,32 milijarde juana (19,27 milijardi USD) u prvom tromjesečju.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Impresivni rezultati Alibabe: Prihodi od e-trgovine porasli za 34 posto

Kineska tvrtka Alibaba objavila je preliminarne podatke o koristima i koristima za prvo tromjesečje tekuće financijske godine, koji su kasnili u lipnju i koji su pokazali impresivne rezultate.

Kupnja od 24 milijarde yuana (22,2 milijarde USD) bila je niža od prosječne cijene od 147,77 milijardi yuana (21,3 milijarde USD).
Alibaba je trenutno aktivan i radi na 42 posto u godini.

Osnovne cijene e-trgovine Alibabe u prvom su tromjesečju objavile 34 postova u iznosu od 133,32 milijarde juana (19,27 milijardi USD).
Dionice Alibabe citira New York Stock Exchange i moju reputaciju citata 23 godine.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Impresivni rezultati Alibabe: Prihodi od e-trgovine porasli za 34 posto

Do juna, godišnji aktivni potrošači Alibabe na kineskim maloprodajnim tržištima dosegli su 742 miliona, što je gotovo polovina ukupnog stanovništva Kine. Mobilni mjesečni aktivni korisnici premašili su 874 miliona do kraja juna, 28 milijuna više od broja u martu 2020., s tim da velik broj novih potrošača dolazi iz manje razvijenih regija, objavila je tvrtka.

  • Naše domaće poslovanje s osnovnom trgovinom u potpunosti se oporavilo na nivoe prije COVID-19 u svim zemljama, dok su prihodi od računarstva u oblaku porasli za 59 posto u odnosu na prošlu godinu, rekla je Maggie Wu, glavna finansijska direktorica Alibaba Grupe.

Daniel Zhang, predsjednik i izvršni direktor tvrtke, rekao je da će Alibaba mobilizirati cjelokupnu svoju digitalnu infrastrukturu za podršku ekonomskom oporavku preduzeća u širokom rasponu sektora, istovremeno proširujući i diverzificirajući potrošačku bazu baveći se njihovim promjenjivim preferencijama u post-COVID-u -19 okruženju.

Dionice Alibabe kotiraju se na Njujorškoj berzi i vrijednost im je od početka godine porasla za 23 posto.

- Oglašavanje -
Impresivni rezultati Alibabe: Prihodi od e-trgovine porasli za 34 posto

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Služba za zapošljavanje SBK / Važna obavijest za građane

Obavještavaju se korisnici usluga Službe za zapošljavanje SBK da se od danas (26.10.2020.) zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprječavanja koronavirusa...

Preminuo Babanović Aze

U 71. godini života preminuo je Babanović Aze. Dženaza će se obaviti danas poslije ikindije namaza na mezarju Kupilo-Bašbunar.

Počinje zimsko računanje vremena i “skuplja struja”

Večeras počinje zimsko računanje vremena, kao i svake godine posljednjeg vikenda u oktobru. Kazaljke na satu potrebno je vratiti...

Staša Dukić – najbolja mlada glumica

Staša Dukić rođena je 10. oktobra 1989 u Travniku, gdje završava osnovnu i srednju školu, piše portal Travnik.ba Tokom...