(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”

Sportski savez općine Travnik je pod pokroviteljstvom načelnika Općine Travnik, Kenana Dautovića, večeras u JU „Centar za kulturu općine Travnik“ u Travniku organizovao 22. manifestaciju “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”.

Na tradicionalnoj manifestacija proglašeni su najbolji sportisti i sportistkinje kao i sportske ekipe koji su najzaslužniji za uspjeh travničkog sporta u 2021. godini. Svojim radom, trudom i zalaganjem ostvarili su odlične rezultate i pokazali da je pred njima svijetla budućnost.

Za najuspješnije sportiste Travnika u prošloj godini proglašeni su Karla Kustura članica Biciklističkog kluba “X-Factor” Travnik i Bakir Grabus član Karate kluba „Travnik GS-TMT“.

Dio atmosfere pogledajte OVDJE

Karla Kustura je aktuelna seniorska prvakinja Bosne i Hercegovine i osvajačica bronzane medalje na Balkanskom kadetskom prvenstvu. Bakir Grabus je reprezentativac BiH i osvajač bronzane medalje na državnom prvenstvu u mlađim seniorima (U21) u kategoriji borbe -75kg za 2021. godinu. Sa reprezentacijom BiH učestvovao je na dva Balkanska prvenstva u konkurenciji seniora i mlađih seniora.

(foto/video) održan “izbor sportiste općine travnik za 2021. godinu”
(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”

Što se tiče ekipnih sportova, najuspješniji sportista je Marko Marković iz Košarkaškog kluba Travnik, a najbolja sportašica je Anja Barač članica Ženskog rukometnog kluba “Nova Bila” Travnik.

Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji za 2021. godinu je seniorska selekcija Košarkaškog kluba Travnik. Najbolji trener iz pojedinačnih sportova u protekloj godini je Adnan Arnautović iz karate kluba „Travnik GS-TMT“, dok je najuspješniji trener u ekipnim sportovima Islam Torlak, trener FK „Rudar“ Han Bila.

Dodijeljene i zlatne plakete

Na manifestaciji “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu“ dodijeljena su priznanja i nagrade za postignute rezultate u prošloj godini najboljim i najperspektivnijim sportistima, a također su uručene nagrade za životna djela, zlatne, srebrne i bronzane plakete, kao i povelje i zahvalnice pojedincima i sportskim klubovima za ostvarene rezultate i podršku u radu Sportskog saveza općine Travnik.

Zlatna plaketa Sportskog saveza općine Travnik za doprinos u oblasti sporta posthumno dodjeljena je Seminu Tarakčiji, dugogodišnjem članu FK „Rudar“ Han Bila. Zlatna plaketa dodijeljena je i Senadu Agačeviću-Čeni, jednom od osnivača džudo kluba „Travnik“ za doprinos u oblasti sporta na području Općine Travnik. Srebrena plaketa za doprinos u oblasti sporta dodjeljena je Murisu Jašareviću, dok je bronzana plaketa uručena Josipu Kolendi.

Nagrade za životno djelo za organizacijski i sistematski rad i doprinos u oblasti sporta dodjeljene su Miroslavu Gazibariću – Pecku, te posthumno Safetu Mameledžiji.

Povelje Sportskog saveza Općine Travnik za ostvarene rezultate u protekloj godini i razvoj, promociju i afirmaciju sporta na području Općine Travnik uručene su Karate klubu „Travnik GS-TMT“ Travnik, Kerimu Jašareviću, članu Karate klubu „Travnik GS-TMT“ Travnik , Mahiru Zuki, Senadu Ibrišimbegoviću, Orhanu Ganibegoviću i Admiru Hadžiemriću.

Sportski radnik 2021. godine Općine Travnik je Rašid Kasumović koji je najzaslužniji za uspjehe Sportsko streljačkog kluba “Target”.

(foto/video) održan “izbor sportiste općine travnik za 2021. godinu”
(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”

Nagrade za juniore i kadete

U kategoriji juniora najuspješniji sportista je Mario Gazibarić, član Džudo kluba „Nova Bila“, dok je Nedžma Sefer iz Sportsko streljačkog kluba „Target“ najbolja juniorka. Najbolji junior iz ekipnih sportova je član NK Travnik Jan Zlatan Isić. Najuspješnija juniorska muška ekipa je juniorska selekcija NK Travnik, a najuspješnija juniorska ekipa u ženskoj konkurenciji je juniorska ekipa Sportsko streljačkog kluba “Target”.

U kategoriji kadeta najuspješniji sportista je Ismail Zolota, član Karate kluba „Vezir“, a najbolja kadetkinja je Adna Palić, također, članica Karate kluba „Vezir“. Najbolji sportista u kategoriji kadeta iz ekipnih sportova je Faris Đelibašić, član NK Travnik, a najuspješnija sportistkinja u kategoriji kadetkinja iz ekipnih sportova je Ivona Mihailjević, članica Ženskog rukometnog kluba „Nova Bila“. U kategoriji mlađih kadeta najuspješniji sportista je Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT“ i Lejla Šiljak, također iz Karate kluba „Travnik GS-TMT“. Najbolje kadetske ekipe u 2021. godini su NK „Travnik“ i kadetkinje Košarkaškog kluba „Travnik“.

(foto/video) održan “izbor sportiste općine travnik za 2021. godinu”
(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”

Za najperspektivnije sportaše proglašeni su Luka Radić (SSK „Target“), Nejla Jašarević (TK „Travnik“), Armin Zelić – Voloder (TK „Travnik“), Maja Jurkić (NK „Nova Bila“),Ivan Nevistić (NK „Nova Bila“), Zerina Tenić (KK „Travnik“ ), Haris Smailbegović (KK „Travnik“), Filip Biljaka (RK Nova Bila), Petar Đandara (RK „Nova Bila“), Amar Jašarević (RK „Travnik“), Ajdin Mikić (KK „Vezir“), Kemal Bašić (KK Vezir), Berina Čurić (KK Vezir), Ajla Kahrić (KK „Vezir“), Lamija Kahrić (KK „Vezir“), Amna Akeljić (KK Vlašić), Josipa Biljaka (JK „Nova Bila“), Karla Pašić (KK „Travnik GS-TMT“), Zahra Arnautović (KK „Travnik GS-TMT“), Lejla Kobaš (KK „Travnik GS-TMT“),Nejra Zukić (KK „Travnik GS-TMT“), Adna Zukić (KK „Travnik GS-TMT“), Emina Softić (KK „Travnik GS-TMT“), Lamija Čajić (KK „Travnik GS-TMT“), Zijad Karaga (KK „Travnik GS-TMT“), Sedžid Genjga (KK „Travnik GS-TMT“), Ejmen Jašarević (KK „Travnik GS-TMT“), Nedim Dautović (KK „Travnik GS-TMT“), Franjo Andrić (KK „Nova Bila“) i Hrvoje Sučić (KK „Nova Bila“).

(foto/video) održan “izbor sportiste općine travnik za 2021. godinu”
(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”

(foto/video) održan “izbor sportiste općine travnik za 2021. godinu”
(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”

Svi proglašeni perspektivni sportisti u pojedničanim sportovima su nosioci najsjajnijih medalja sa državnih i balkanskih prvenstava, dok su perspektivni sportisti iz ekipnih sportova nosioci igre u svojim Klubovima. Dobitnici priznanja su u narednim godinama garancija razvoja sporta na Općini Travnik. Najbolji sportisti općine Travnik izabrani su u skladu s Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB. Manifestacija će biti održana uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Kriznog štaba FBiH.

(foto/video) održan “izbor sportiste općine travnik za 2021. godinu”
(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”
(foto/video) održan “izbor sportiste općine travnik za 2021. godinu”
(FOTO/VIDEO) Održan “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”

Možda vas zanima

Dani Ajvatovice: Održan okrugli sto o Sulejmanija džamiji u...

U okviru 19. dana Ajvatovice, večeras je održan okrugli sto na temu „Sulejmanija džamija u Travniku i njen značaj za grad i regiju.“ Događaj...

Otkriven uzrok nestanka struje u regionu

U Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama regiona Crnoj Gori, dijelovima Hrvatske i Albanije danas je oko 12:20 sati došlo do totalnog kolapsa...

Prekid u snabdijevanju el.energijom u BiH i regionu

Cijenjeni  čitatelji zbog problema na elekteodistributivnoj mreži cijela Bosna i Hercegovina ostala je bez snabdijevanja električnom energijom. Također problema ima i u susjednim zemljama.

Važno upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje zbog ekstremno visoke temperature zraka za šire područje Bosne i Hercegovine na dan 21.06.2024.godine u periodu od...

Drugi čitaju

Medvjed kula – nezaobilana stanica na putu do...

Medvjed kulu morate posjetiti ako ste u Jajcu Ovo je još jedno mjesto koje služilo kao skrovište ili zatvor kao i što je slučaj sa...

Šta vidjeti u Travniku?

Ako u skorije vrijeme planirate posjetiti čuveni vezirski grad u srcu Bosne i Hercegovine onda u nastavku pročitajte šta vidjeti u Travniku! Šta vidjeti u...

Najbolji Kineski Sajtovi Za Online Kupovinu

Veliki broj sajtova izgleda kao da je isti, svaka firma nudi sličnu robu, ali koji su najbolji kineski sajtovi za online kupovinu?

Gdje za vikend sa djecom u Travniku

Gdje za vikend sa djecom može biti izazov, ali je ujedno i prilika za mnoge kvalitetne trenutke u kojima se stvaraju nezaboravne uspomene. Evo nekoliko...

Mlinčići Jajce

Mlinčići – pravi mali raj na zemlji Ako vas put navede u Jajce, nemojte propustiti upoznati pravi mali raj na zemlji - Mlinčići Jajce. Svako...

Tvrđava Stari grad Travnik – Dragulj kojeg ljubomorno...

Tvrđava Stari grad Travnik - Toričan, Oštrac, Grac,Vrbenac grad, Škaf ili Bosnić grad i Kaštel su srednjovjekovne utvrde koje su postojale na ovom području,...

Popularne znamenitosti u Travniku

Popularne znamenitosti u Travniku se moraju posjetiti. Uvjerite se u kulturu, tradiciju i historiju vezirskog grada smještenog u srcu Bosne. Među popularne znamenitosti u...