(FOTO) Učenik Nikša Injić ima zavidno znanje kao automehaničar

Nikša Injić, učenik drugog razreda MSTŠ Travnik svoju ljubav prema poslu automehaničara je izgradio, tako da je već uveliko cijenjen i prepoznat od iskusnih majstora.

(FOTO) Učenik Nikša Injić ima zavidno znanje kao automehaničar
Nikša Injić


Moje ime je Nikša Injić, imam šesnaest godina i učenik sam drugog razreda Mješovite srednje tehničke škole Travnik, zanimanje automehaničar. Mehanikom se bavim od svoje četrnaeste godine. Radio sam u auto servisu preko raspusta još dok sam išao u osnovnu školu. U prvom razredu srednje škole na praksu sam išao jedan put u dva tjedna, što mi se činilo malo, iako smo puno praktično radili i u školi , te sam mnogo toga naučio. Svi koji imaju namjeru da upišu neki zanat, preporučujem da se odluče za MSTŠ Travnik, jer ima dosta zanimljivih zanata, sa kojim se poslije završene škole može lako naći posao. Svoju ljubav sam pronašao u mehanici i radu sa automobilima. Praksu obavljam u turbo servisu u Novoj Biloj “Ivan auto”. Servis se bavi reparacijom turbina. Imam čast da učim od izuzetnog majstora, tako da sam krenuo i naučio od zamjene do popravljanja dijelova na automobilima. Majstor radi od 8:00 do 17:00h, ali sam ostajao i poslije radnog vremena da bih stekao znanje. Meni je u servisu lijepo, svakodnevno učim i stičem nova iskustva- opisao je sebe u par rečenika učenik.

(FOTO) Učenik Nikša Injić ima zavidno znanje kao automehaničar
Nikša Injić

Nikša Injić je vrijedan učenik. Ima veliku želju za znanjem, brzo uči. Odgovoran je, redovno dolazi na praksu i odlično komunicira sa kolegama. Prati sve što radimo i brzo usvaja znanje. Vrlo smo zadovoljni s Nikšom kao učenikom, napisao je mastor Ivan o Nikši.

Čestitamo Nikši i želimo da napreduje i usavršava svoje znanje u poslu koji voli, a svim ostalim vršnjacima da bude primjer kako voljom i zalaganjem mogu ostvariti svoj cilj.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img