24.8 C
Travnik

(FOTO) TRAVNIK / “Svečana dodjela nagrada Centra za kulturu” za 2019. godinu

U sklopu aktivnosti Centra za kulturu općine Travnik “10 za 50” koji kreira sadržaje za ograničen broj publike u toku trajanja borbe sa Corona virusom, sinoć 23.9.2020. godine održana je prva “Svečana dodjela nagrada Centra” za 2019. godinu. Riječ je o događaju koji promovira i upućuje na kulturne sadržaje koji su održani u Centru u toku jedne godine, podsjeća na umjetnike, kulturne radnike, te isticanje njihovog rada, vrijednosti i stvaralaštva.

U četiri kategorije nominovanih, nagrade prema ocjeni žirija i publike pripale su:

-NAJBOLJI KONCERT ZA 2019. PO OCJENI ŽIRIJA: koncert Armina Muzaferije
-NAJBOLJI KONCERT ZA 2019. PO OCJENI PUBLIKE: koncert grupe Divanhana i Kaliopi

  • NAJBOLJA MANIFESTACIJA/FESTIVAL ZA 2019. PO OCJENI ŽIRIJA: „Dani Općine Travnik“
  • NAJBOLJA MANIFESTACIJA/FESTIVAL ZA 2019. PO OCJENI PUBLIKE: Pozorišni/art festival za djecu- „Ogledalo svijeta u očima djeteta.“

-NAJBOLJA POZORIŠNA PREDSTAVA ZA 2019. PO OCJENI ŽIRIJA: „Dječaci Pavlove ulice“, Dramskog studija Centra za kulturu
-NAJBOLJA POZORIŠNA PREDSTAVA ZA 2019. PO OCJENI PUBLIKE: „F.K.P.“, Pozorište Travnik u koprodukciji sa JU Centar za kulturu općine Travnik i „Careva večera“, Zlatousti Makarska.

  • NAJBOLJI KNJIŽEVNI, LIKOVNI, EDUKATIVNI i OSTALI PROGRAMI ZA 2019. PO OCJENI ŽIRIJA: Škola slikanja „Nek Art“
  • NAJBOLJI KNJIŽEVNI, LIKOVNI, EDUKATIVNI i OSTALI PROGRAMI ZA 2019. PO OCJENI PUBLIKE: PS „MAYA“, Humanitarni plesni show “Djeca-djeci s ljubavlju”

Dobitnici nagrada koji nisu mogli da prisutvuju Svečanoj dodjeli, javili su se putem video linka poput: Kaliopi (Makedonija), Divanhane (BiH), Zlatoustih (HR)

Zahvale su pripale još i medijima, sponzorima, institucijama i pojedinicima koji su u 2019. godini pomogli, podržavali i doprinjeli razvoju kulture i kulturnih programa u Centru za kulturu općine Travnik.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima