-3.2 C
Travnik

(FOTO) Predstavljen program Travničkih večeri

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Uz podsjećanje da kulturna manifestacija „Travničke večeri“ ima svoju tradiciju, kontinuitet i međunarodni karakter, danas je u prostorijama Centra za kulturu općine Travnik predstavljen program ovogodišnjih „Travničkih večeri“.

Prisutnima su se obratili direktor Centra za kulturu, gosp. Taik Ganić i načelnik općine Travnik, gosp. Kenan Dautović.

Naime, Centar za kulturu općine Travnik, u okviru „15. Travničkih večeri“, pripremio je bogat i raznovrstan program za sve ciljane skupine, a trajat će od 8.7. do 24.7.2021. godine. Isti obuhvata promocije knjiga, premijere filmova, edukativne i kreativne radionice za djecu, pozorišne predstave za djecu, mlade i odrasle, muzičke koncerte, te specijalno kreiran program posvećen žrtvama Srebrenice.

Svi ovi sadržaji će se odvijati paralelno na više lokacija: Ulica Bosanska, Centralni gradski trg, velika sala Centra za kulturu, Kamerna scena Centra za kulturu, a od ove godine, i na Ljetnoj sceni Centra za kulturu općine Travnik koju će krasiti dosada najveći mural u našem gradu sa motivima kulturno-historijskih znamenitosti grada Travnika.

Novitet je da od ove godine, na prijedlog direktora Centra za kulturu, a što je usvojio Upravni odbor Ustanove, kulturna manifestacija „Travničke večeri“, nakon 14 godina kontinuiranog održavanja, uvrštena je u zvaničnu manifestaciju u organizaciji Centra za kulturu općine Travnik.

Svakako, cilj je da Centar za kulturu, uz ostalw Javne ustanove, bude nosilac kulturnog života u Travniku, a „Travničke večeri“ će sigurno, kao svojevrstan kulturni brend, uveliko tome doprinijeti.

https://www.facebook.com/311198915666229/videos/346756546836782

Iz Centra za kulturu poručuju: „Ljeto u Travniku ima ime – Travničke večeri“!

- Oglašavanje -

Možda vas zanima