11.8 C
Travnik

(FOTO) Pomozi.ba bolnicama u Travniku ustupa na korištenje pet aparata za kisik

U okviru hitne akcije pomoći stanovništvu, Pandemija 2021, Udruženje Pomozi.ba, ustupa medicinskim ustanovama aparate za kisik za lakše Covid pacijente, kako bi rasteretili preopterećeni sistem.

Radi se o aparatima koncentrator kisika, marke AEROPLUS E, njemačke proizvodnje, registriranim u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Nakon što je danas koordinator za Srednjobosanski kanton Amir Fulurija, ispred humanitarnog udruženja Pomozi.ba, uručio pet aparata Kantonalnoj bolnici u Zenici, sutra će uručiti još pet u Travniku, i to za JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik tri, i za JU Bolnica Travnik dva.

Aparati sami proizvode kisik do pet litara u minuti, što znači da su za lakše covid pacijente. Važno je jer trenutno zbog gužvi u bolnicama, lakši pacijenti koji su skoro oporavljeni zauzimaju instalacije i boce teškim bolesnicima.

Aparati se ustupaju na godinu dana i Udruženje će ih servisirati o svom trošku. Korištenje se može i produžiti, ako bude još uvijek kriza i potreba.

Do sada je Pomozi.ba uručilo 30 aparata. Akcija se nastavlja, a svi koji je žele podržati, mogu to učiniti putem računa Udruženja, web platforme ili humanitarnog broja: 17022, kojim se donira 2 KM za ovu akciju.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima